söndag, juni 21, 2009

Midsommartid = aklejatid

Äntligen semester för en trädgårdsmästare, har ju inte som skomakaren semester mellan hägg och syrén! :) Har varit på landet i helgen och tittat till våra (orensade) rabatter. Mina föräldrar har ett gammalt torp, som ligger bredvid en f.d. prästgård och i 'vår' trädgård växer det bl a fantastiska aklejor! Alla är rosa, men någon enstaka får en mörkare eller ljusare nyans. Är de inte vackra? Jag skrev om dem till POM http://www.pom.info/ för några år sedan och fick min berättelse presenterad då, jag tycker att fler borde inventera sina historsikt intressanta trädgårdar! Vilken otrolig kulturskatt som finns där! Glöm inte att inventera hemma hos er!

Till vänster ovan den i trädgården vanliga rosa färgen, till höger en mer mörk...

Den mörka närmare...

Och den mer 'normala' rosa...

torsdag, juni 04, 2009

Blåregn vs gullregn i vanligt regn...

Här blåser och regnar det väldigt friskt idag - det hade varit ett väldigt bra planteringsväder om jag hade varit hemma och kunnat gräva! :)

Mitt frösådda hybridgullregn skulle göra sej ganska bra till


blåregnet på andra sidan altanen...

(sorry - svårt att fota i stark vind!)

Undrar om man skulle ta och samplantera dem? Visst vore det kul? Jag tror att jag ska satsa på det nya, kanadensisk-framtagna blåregnet 'Blue Moon', i så fall, som ska vara härdig ända till zon 4! Vad tror ni om det, när det slingrar i de gula klasarna? Snacka om effekt till 6 juni?
:):):) Mia