söndag, augusti 22, 2010

3 lila...


Idag blir det 3 sorters lila chilepeppar till middagen - Pimenta de Neyde (små frukter i mitten) - ska vara en korsning mellan Capsicum annuum och chinense, Purple Jalapeño (Capsicum annuum) och Purple Beauty, en lila paprika (altså en Capsicum annuum även den) - både snyggt och gott, eller hur? Nu ska här göras salsa!

fredag, augusti 13, 2010

Jätteverbena - en sensommarfavorit!

En av mina absoluta favoriter i stora krukor är jätteverbenan (Verbena bonariensis), här tillsammans med Helichrysum petiolare.


Det finns fler som gillar jätteverbena! :)

torsdag, augusti 12, 2010

Badande gråmalva?

Finns det sådana? Jovisst, i min trädgård, så! :):):)

tisdag, augusti 10, 2010

Åter från Gotland - varning för långt inlägg!

Har varit på en fantastisk minisemester över helgen med familjen i 4 dagar på Gotland och kom tillbaka inatt. Meningen var att vi 'bara' skulle se på medeltidsveckan med sönerna, men jag lyckades smita in lite trädgårdsrelaterat här och där ändå!

På Verdus Veranda, norr om Hablingbo fanns det mycket jag skulle vilja ha! Ett riktigt paradis för en trädgårdsfreak!


Mycket zink och rost!

En fantastisk hängstol uppe i ett träd gav mej mer habegär!

Det badkaret kan få flytta hem till mej och klätterstöd i rost kan man väl inte få för mycket av?

Inne i Visby växer det här fantastiska silverregnet (Fallopia baldschuanica 'Aubertii') vackert över en mur!

Varje dag i Visby gick jag förbi den här fint skötta trädgården!

På Körsbärsgården, nere på södra Gotland, precis norr om Hoburgen hittade jag den här fina betongstolen!
En avlång trädgård fanns det att bese med!

Beskurna träd är alltid roligt!
Jag har längtat i många år efter att få se Muramaris, norr om Visby och nu släpade jag med min mamma in i trädgården, som tyvärr är ganska eftersatt, men ändå rätt vacker i sitt förfall. I caféet hade man satt upp en sparbössa där man uppmanades att stödja vaktmästaren. Jag skulle vilja uppmana till att anställa en trädgårdsmästare i stället, åtminstone ett par gånger per år - jag kan ta det jobbet också! :) Underbara statyer fanns det lite överallt!

Blåregnet blommar om!

Kvarteren med buxbom och liguster! Mycket ogräs och konstigt beskurna växter (både sly och kultiverade växter verkar ha beskurits med samma klinga) och mer fina statyer...

Ingången till trädgården. 30 kr kostade det, skulle väl behöva höjas om den ska kunna restaureras och skötas ordentligt, kan jag tänka mig!

onsdag, augusti 04, 2010

Lite chilepepparhetta i regnet!

Äntligen kom det regn och det med besked! Inne i växthuset står chilepepparplantorna på tillväxt. De stora showplantorna till Het Höst 2010 på Bergianska trädgården är alla omplanterade sedan ett bra tag tillbaks och reserverna har glesats, men behöver få en storlek större kruka snart.