söndag, april 27, 2014

Rum och Trädgård på Kistamässan

Idag orkade jag inte rensa mer ogräs, så det blev en sväng till Kistamässan! Alltid kul att se utbudet, som brukar vara ganska annorlunda än på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö! Kul att träffa en massa kollegor man inte sett på ett tag, lite shoppat blev det med, trots att jag har alldeles tillräckligt att ta hand om redan! Det här är bara en liiiten del av intrycken idag...
Vild Passion av floristen Niclas Jensen, Bossons underbara växthus i bakgrunden!
Bürgers Växtgård i Sala hade en alldeles ljuvligt barrig monter (så klart!) med namnet 'Snygg trädgård året om'! Och det får man ju om man väljer rätt barrväxter på rätt plats! :)
Elsa Billgren hade designat den här livfulla montern med namnet 'I min byrålåda'!  Undrar vem som vann budgivningen om (blomster-)sängen?
'Victory Garden - En odlarpassion', hette denna lilla söta rundel av Annelie Källberg på Norrby Trädgård!
När jag kom till Handigger's monter blev jag glatt överraskad av en fin present av självaste uppfinnaren, Ingemar Ahlqvist! Ska bli kul att testa, även om man kanske inte borde då den är signerad! :) Den känns i vart fall väldigt bra i handen, undrar bara vad den tycker om lera och ogräsrötter? Får återkomma om det när jag hunnit testa IRL!
Piri Piri hade gjort den här helt ljuvliga lilla idérundeln 'Allt som Gror'! Drogs först dit av firma-namnet, men det var ju inte så mycket chili där, men gulligt ändå!
Trädgårdsfröet hade en i mitt tycke nästan magisk monter! Så roliga växter och prylar! Hurra - mera sån´t! Och ligger 'nästgårds' i Färentuna! Måste bli ett besök IRL där - snart!
Pelargonfönstret hade maffat upp, som 'vanligt'! :) 
Lilla Trädgården i Nora hade en monter som verkligen gav mersmak! 
 Precis innan jag skulle hem igen med kassarna fulla, så råkade jag passera en alldeles underbar monteryta! Grönbacken interiör, skulle gärna bo närmare, men det är en bit till Brastad, det var lite urplockat, men inte mindre tilltalande!!! Härligt!
Ja, det här kom bara med i farten från Solhaga... 2 penséamplar för 25:-, vem kan motstå det? Hade jag kunnat bära fler hade jag gjort det! Det blir lite plantering imorgon, om jag hinner (nej, för vita plastamplar är inget jag brukar hänga upp!)! Ha en fortsatt trevlig söndagskväll! :) Mia

fredag, april 25, 2014

Blommig Fredag - våren!

Det här är den tiden på året som jag har som svårast att hinna med något alls i min egen trädgård, för jag tillbringar så mycket tid i alla andras...
Jag älskar mitt yrkesval, men ibland är det svårt att inse hur mycket man går miste om!
Ibland hinner jag knappt titta på mina växter innan de blommat över...
Jag önskar återigen att dygnet hade minst 48 timmar!
Men snart är våren slut och jag inser att jag kommer inte ha hunnit rensa alla rabatter den här våren heller...
Tur att det kommer fler vårar!
Ha en trevlig helg därute i solskenet, det ska jag försöka ha!
Titta in till Hélena med bloggen 'Bland rosor och bladlöss' för fina inlägg på temat!
:) Mia

fredag, april 18, 2014

Blommig fredag - Svart långfredag!

Glad fortsättning på påsken denna svarta långfredag!
Personligen är jag ganska förtjust i just färgen svart och gärna på växter i kombination med ljusare, klara färger! :)
Capsicum annuum - 'Arizona' får nästan helt svart bladverk och blåsvarta frukter (som visserligen blir röda som helt mogna)...
Svartkålen, 'Nero di Toscana' tillhör mina absoluta favoriter inom kålsläktet och passsar så bra både till lyst och matlagning! :)
Även om det precis blivit vår så kan jag längta till hösten när de svarta trumpetsvamparna tittar upp... Men nu kanske man skulle kolla efter vårmurklor i stället?
Det här är de svartaste tulpaner jag haft hittills - sorten heter 'Paul Sherer', men nu har jag en låda med 
'Black Jack' som ligger och väntar på plantering med, ska bli kul att jämföra! :)
Det här är väl en härligt mörk skönhet med - åker rakt ner i önskelistan - Geranium 'Dark Reiter'!
Fler svarta bidrag hittar ni hos Hélena med bloggen 'Bland rosor och bladlöss'!
Så här kan man också göra ett påskarr - om man är så duktig som mina 'gamla' kollegor på Slottsträdgården Ulriksdal - visst är det en kul idé! Ha en fortsatt trevlig påsk!
:) Mia

torsdag, april 17, 2014

GLAD PÅSK!

Önskar er alla en härlig påskhelg med en i mitt tycke riktig påskkaktus!
Ripsalis salicornoides, glasörtskaktus eller 'en drinkares dröm' (efter formen på stam-segmenten, som någon fyndigt nog tyckte liknade ölflaskor)! En epifytisk kaktus från Brasilien.
Just den här växer på min nya arbetsplats - jag har börjat som växtlärare på min gamla skola Säbyholm och deras uppdragsutbildningar, den här växer hos en av kunderna, som jag jobbar hos mest just nu och jag tycker den är väldigt påskig och vacker! Jo, jag har firman kvar med, säsongen är ju igång och man hinner inte alltid blogga, som ni märker...
Ha en skön påskhelg! 

Vi kanske ses på Blåkulla ikväll? 
;) Mia