fredag, november 07, 2014

Blommig fredag - Längtan efter LJUS!

Hurra, det är blommig fredag och jag har kommit hem från jobbet och dessutom orkat öppna både ögonen och datorn före midnatt så jag kan vara med! :) Veckans tema handlar om längtan efter ljus, och det kan man väl skriva under på att man behöver mer av så här års!
 
Förra veckan firade vi Halloween på fredagen (dagen före Alla Helgons Dag) och de sedvanliga pumporna gröptes ur, skars ut till roliga/skrämmande pumpagubbar, innehållet tillagades (i år vart det enbart smörig pumpasoppa - se tidigare recept här och pumpasnax - pumpakärnor med havssalt i ugn)... Självklart tändes pumpagubbarna med sedvanliga ljus!
I mitt uterum har jag ljusterapi, när jag hinner hem för att njuta av den. Annars njuter växterna själva och jag får vissa dagar njuta av ljuset på mitt andra jobb i lite större växthus!
För flera år sedan, när jag fortfarande jobbade på Slottsträdgården Ulriksdal, gick jag en ljussättningskurs där och jag har flera planer på hur jag skulle...
Bättre belysa min egen trädgård under den mörkare årstiden...
Tidigare så har det stannat med uppsättande av diverse ljusslingor till advent (vilket jag också längtar efter så här års)... Men det kommer mera - när jag bara hinner - jag har nämligen en plan - och den utökas hela tiden vartefter jag är med på fler kurser och arrangemang (ska försöka skriva mer om det senare)! :) Ska bli kul att se hur andra tolkat det här ljusbärande temat! Titta in till Hélena med bloggen 'Bland Rosor och Bladlöss' och var med du också? Ser fram emot att hinna titta på alla fina bidrag i helgen!
Ha en skön helg! :) /Mia