Sidor

fredag, mars 18, 2011

Blommig fredag - tjuvstart

Idag är temat på Blommig fredag tjuvstart!
Egentligen är väl allt vi ägnar oss åt med förodling och drivning av lökväxter tjuvstart, vilket vi verkligen behöver häruppe i Norden, men idag tänker jag lite extra på de i Asien och framförallt Japan och visar därför min förodlade asiatiska (enligt vissa; japanska) sort Red Giant Mustard:
På plantorna till höger ser man att det blir lite rödare bladnerver för var dag (vänster är en orientalisk mix av egna frön), nu ska den snart få nya krukor!

Fullvuxen planta från fröfirman Parkseed.

Sedan tänker jag också hålla tyst idag - Bloggers day of Silence!

12 kommentarer:

  1. Fasiken så vackert! Hur läckert som helst.

    Trevlig helg/ Tyra

    Klockan är tre och ingen snö än...
    jag håller tummarna hårt hårt.

    SvaraRadera
  2. Tyra - tack! Här har det börjat, tyvärr! Faller iofs sakta än så länge, vi får väl se om det kommer nordöst ut till dig? :) Mia

    SvaraRadera
  3. Urfin - snyggare än vilken sommarblomma som helst!
    Hej hej
    /Ann Marie
    Snön som föll i går och natt är ... borta :)

    SvaraRadera
  4. Hej och tack Ann Marie på Allers Trädgård (= mycket trevlig tidning)! Skönt att höra om snön! Hoppas detsamma gäller här, fast vi har en dryg halvmeter kvar sedan förut, så jag har inte för stora förhoppningar!

    SvaraRadera
  5. Wow vilken snygging ! Den är värd att odla i vilken prydnadsrabatt som helst. Ha en skön helg
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  6. Japp, tack! Hoppas verkligen att inte sniglarna gillar den, men det tror jag inte, den är ju lite taggig! :) Mia

    SvaraRadera
  7. Tack, Berit! Visst är den fin - och goood! :) Mia

    SvaraRadera
  8. Den var riktigt vacker! och säkerligen väligt god...

    SvaraRadera
  9. Oj vilken stor planta, vad gör man av den? kan man äta den eller är det mer en prynad? Kram Suss

    SvaraRadera
  10. Hej och tack, Katarina samt Suss & Kai! Ja, visst är den fin! Om man odlar den enskilt i kruka m.m. blir den så - men jag äter gärna bladen från den under tiden den växer - det växer ut nya hela tiden - och det gör den väääldigt länge! :) Mia

    SvaraRadera