tisdag, februari 19, 2008

Malet pulver av Piment dÉsplette


Idag kom min efterlängtade kaffekvarn på posten, så jag passade på att göra chilepepparpulver av de Piment dÉsplette, som jag torkade efter besöket på Orto Nuovo i höstas. Visst blev det vackert? Och GOTT! :):):) Måste ju ha något att göra i avvaktan på att skola om de första chilepepparplantorna!

4 kommentarer:

Åsa sa...

Hej

Jag undrar vad du tyckte om distanskursen i trädgårdsdesign. Var det den på The english Gardening School du tog?

(jag har gått kurser i botanisk illustration där och även läst Trädgårdskonstens historia).

Åsa

Charlotte sa...

Hej!
Läste ett tidigare inlägg där du skrev att du hade över 1000 olika sorters fröer :O Imponerande!
Jag själv tycker att det verkar intressant att så lite ovanligare "exotiska" fröer. Undrar om du prövat det och om några sorter funkat så pass bra att du kan rekommendera att prova?

MiaMi sa...

Hej, Åsa! Ja, det var på The English Gardening School jag tog kursen. Väldigt bra upplägg, men jag hade nog gärna sett några helger där på plats för att få konstruktiv kritik under arbetets gång, nu hade man mest brrev- och mailkontakt och det är inte riktigt samma sak (har jag upptäckt efter praktik hos Helena mfl. på Ulriksdals design - där kände jag att 'bitarna föll på plats' på ett annat sätt, men det beror nog mycket på personkemi m.m. också!).

MiaMi sa...

Hej, Charlotte! Jo, jag har väl sått lite exoter, men mest sår jag exotiska ätbara växter som chilepeppar och tomater! :) Men en del palmer, kaktusar och exotiska vattenväxter har det blivit med - att så är ju kul! Att se det titta upp med! Till och med att skola om finner jag fortfarande nöje i, men sedan ska ju allt tas om hand med och det brukar ha en tendens att ta över mitt hem och det är inte kul! ;)