torsdag, juni 04, 2009

Blåregn vs gullregn i vanligt regn...

Här blåser och regnar det väldigt friskt idag - det hade varit ett väldigt bra planteringsväder om jag hade varit hemma och kunnat gräva! :)

Mitt frösådda hybridgullregn skulle göra sej ganska bra till


blåregnet på andra sidan altanen...

(sorry - svårt att fota i stark vind!)

Undrar om man skulle ta och samplantera dem? Visst vore det kul? Jag tror att jag ska satsa på det nya, kanadensisk-framtagna blåregnet 'Blue Moon', i så fall, som ska vara härdig ända till zon 4! Vad tror ni om det, när det slingrar i de gula klasarna? Snacka om effekt till 6 juni?
:):):) Mia

3 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Både gullregn och blåregn är vackra, men riskerar det inte bli för mycket "svenska flaggans dag" om man sätter dem tillsammans tror du? Spännande med härdigare blåregn!
Eva

AmeliaWatson sa...

Jag och min sambo skulle gärna vilja ha ett gullregn-träd i vår trädgård (i norra Stockholm - Upplands Väsby) men det verkar svårt att hitta att köpa.
Såg att du frösått ditt.
Hur gör man? *tacksam för svar*

Mia sa...

Eva, ja, jag menar verkligen att det ska vara blått och gult på svenska flaggans dag! :)
Amelia, det är inte alls så svårt, men det tar en väldigt massa år att få upp ett träd! Det var ca 15 år sedan som jag sådde mitt gullregn, men det finns färdigvuxna att köpa i välremnomerade plantskolor! På Slottsträdgården Ulriksdal hade vi flera exemplar i torsdags, när jag slutade inför helgen! Åk dit och titta vetja!