söndag, september 13, 2009

Gurkburk på G...


I fredags skördade jag bl a gurka på jobbet (nej, jag har inte hunnit odla gurka själv i år!) och i helgen har jag förberett inläggningar - de gröna gurkorna (frilandsgurka av Västerås-typ) har jag dels skalat och hällt varmt vatten över för att göra Himmelsgoda gurkor, något som jag bara måste ha till vinterns vilträtter och dels har jag skalat och tunnskivat gurka och lagt in som pressgurka till kvällens middag. De vita gurkorna påminner om min barndoms gurkor från Östergötland, där man alltid har saltade vita gurkor, den här sorten är dock White Wonder och inte någon östgötsk sort, hoppas att det går bra ändå! De ligger nu i en saltlag i 5-6 dagar, första gången jag provar att göra själv, får väl se hur det går! Får återkomma med recept, nu kokar färskpotatisen (gissa varifrån!) över snart!
:) Mia

2 kommentarer:

billan sa...

Mums va gott!
Även hos mig har gurkskörden varit riklig i år. Och du föresten mina chiliplantor är jättefina,15 olika sorter har jag i mtt lilla växthus:) Det kommer ett chili inlägg under veckan hos mig.

Mia sa...

Härligt, billan! Då ska jag läsa ditt chiliinlägg senare! :) Kommer några sådana inlägg härifrån med snart, ska du veta, vill bara få lite bättre bilder, har inte fått till skärpan alls nu, måste nog tyvärr vara sbs...
;) Mia