torsdag, november 05, 2009

Jalapeño Conchos

Jalapeño Conchos - en F1-hybrid av den vanliga Jalapeñon, ger lite större och många fler frukter, är väldigt vanlig i odling i Mexico och södra delarna av USA. Smakar ungefär som en vanlig Jalapeño, gott och friskt, men inte särskilt starkt. Kul att testa, även om jag föredrar gamla sortklenoder som inte är överhybridiserade. Man vill ju gärna kunna ta frön med! :)

4 kommentarer:

Maggan sa...

Hejsan Mia! Allt bra? Du, det där mailet som jag fick av dej om chilis som kunde tänkas vara den "apricotchili" som Jamie Oliver pratade om i sitt program - det har försvunnit :( Min gamla skitdator lever ett eget liv och helt plötsligt fick den för sej att tömma inkorgen bara så där..... Skulle du kunna tänka dej när du får tid att maila mej på nytt om vilka sorter det kunde tänkas vara?? Skulle vara jättebussigt!! Var du på Höstmarknaden? Inte jag, var tvungen att åka till Jakan och hjälpa gamla svärmor som är skruttig... Ha det bra!

Mia sa...

Hej, Maggan! Kul att se dig här - har mailat dig! :) Mia

Hannele sa...

jag kan inte sånt där...

Mia sa...

Hej, Hannele! Kul att se dig här! Det var längesedan! Nej, det är ju inte så många som kan tyvärr - själv håller jag på och lär mig hela tiden! :) Mia