söndag, augusti 22, 2010

3 lila...


Idag blir det 3 sorters lila chilepeppar till middagen - Pimenta de Neyde (små frukter i mitten) - ska vara en korsning mellan Capsicum annuum och chinense, Purple Jalapeño (Capsicum annuum) och Purple Beauty, en lila paprika (altså en Capsicum annuum även den) - både snyggt och gott, eller hur? Nu ska här göras salsa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mia

Har lusläs hela forumet på odla.nu då jag har blivit riktigt biten på Chili, och undrar om du har lite frön att bistå med. Blir mkt imponerad av alla fina bilder på helt underbara chiliträd och frukter. Vill ha samma hos mig oxå :-))

Dom jag tycker ser vackra och lite annorlunda ut, samt har fått bra rekommendationer och är själv nyfiken på är:

Habanero Limon (Lemon)
Kali Mirch
Chocolate Scotch Bonnet

samt dom 3 mörka du hade på bilden.

Undrar nu om du har dessa eller vet var man kan få tag i dom.

Mvh Anders

Ps. Du kan nå mig även på min mailadress som är:

anders.schonborg@swipnet.se

Mia sa...

Hej, Anders! Har tyvärr inga frön alls av de här tre över i dagsläget eller av de andra tre som du nämner, men det kan ju bli lite senare, när frukterna hunnit mogna fram, problemet är att isolera fröerna så att de inte korsar sig med varandra inombords, en del sorter är mer promiskuösa än andra. Men nästa helg är det Bergianska höstfesten mellan 11-16 på Bergianska Botaniska Trädgården i Stockholm och då står jag och andra föreningsmedlemmar och säljer lite plantor som vi har över och sedan kommer ju den stooora chilepepparutställningen Het Höst 2010 på Bergianska den 1-17 oktober, så titta förbi då, vetja, så kan vi ju snacka frön och sorter. Då kommer även Örtagården http://www.ortagarden.com/, som är Sverigeledande på chilepepparfröer upp, så där lär du få tag på både fröer och kanske sticklingar!