torsdag, oktober 07, 2010

Regn och rusk ute - hetta inne i växthuset!

Diversiteten i chilepepparsläktet är makalös, tycker ni inte det?
Sådana här regniga och ruskiga dagar kan det behövas lite hetta i livet!
Alla bilder i detta inlägg är från Het Höst-utställningen i gamla orangeriet på Bergianska Botaniska Trädgården i Stockholm!

Pusa Jwala är en trevlig planta!

Habanero Dulce är en härligt fruktig, men inte så himla het Capsicum chinense, eller havannapeppar, som den kallas på svenska.

Idag träffade jag på en 'bloggkompis' på Bergianska - Anne och här äter hon och hennes sällskap vår provsmakningstallrik med bl a kola kokt på världens hetaste chilepeppar, Bhut Jolokia.
Jättekul att träffa dej IRL, Anne och dej med, Magnus!

3 kommentarer:

Anne sa...

Ha, ha! Ja det var roligt att träffas och vad snabb du var med publiceringen! Jag har också en bra bild på dig som kommer förhoppningsvis ikväll (jag är ju på jobbet!)

magnus sa...

Min fru skickade hit mig. Håller med henne om att det var fantastiskt snabbt publicerat. Den kolan jag smakar på bilden fick det verkligen att hetta till. Halsen brände, men det gick snabbt över. Smaktallriken var imponerande. Mycket bra komponerad både vad gäller chilisorter och hur de kan användas. Som en sjurättermåltid. Trevlig utställning över huvud taget. Jag rekommenderar den varmt!

Mia sa...

Hej! Vad kul att ni gick in och kollade direkt! Vad bra, då fick jag namn på dej med, Magnus! Det var kul att ses! Och visst ÄR den väl helt underbar, provsmakningstallriken!?! :) Mia