lördag, februari 26, 2011

Bra skolningshjälp!

Idag har vädret verkligen varit vårlikt och uterumstemperaturen klev upp till +16 grader C utan att ha varken värmefläkt eller infravärmare på, så jag har skolat chilepeppar nästan hela dagen! Jag tänkte visa några hjälpmedel som jag använder till omskolningen, kanske inte alla har sett dem?


Det här verktyget heter dibber och används för att göra en planteringsgrop i krukan, jfr ett lökjärn man använder ute!

Det här skolningsverktyget har jag inte sett till salu i Sverige än, det heter widger och jag köpte den på en av mina resor till Storbrittannien.

¨Det är nästan helt oumbärligt när man ska skola om från en pluggbox när man inte ska ta ur alla - för då är det ju bara att trycka upp plantorna, men här kan man lätt få upp plantorna en och en, utan att skada rötterna, vilket bl a chilepeppar (som här) är känsliga för.

Kolla vad lätt det går! Förut använde jag en lite sked, men den får inte tag om hela klumpen som widgern får!

Sedan tycker jag att alla som inte har skaffat sig en stril till PET-plaskor ska göra det - om man håller på mycket med omskolning förståss... Brukar inte kosta många kronor på trädgårdsmässorna!

Ha en fortsatt fin helg!

:) Mia

3 kommentarer:

Anita sa...

Vilka bra tips. Ska titta efter dibber/widger på min nästa trädgårdsresa till England. Strilen till PET-flaskan verkar ju suverän. Ska jag absolut leta efter på Nordiska trädgårdar i mars.

Mias Trädgård sa...

Ja, gör det, Anita! Jag kan inte nog rekommendera strilen, det är annars så lätt att dränka små fröer så de åker ner för långt under jord! De andra GÅR det ju att leva utan, men jag gör det helst inte! :) Mia

Berit sa...

strilen är helt suverän:) den köpte jag en massa på trädgårdsmässan för många år sen.
Ha en underbar dag!