torsdag, juni 16, 2011

Nu ska här till förändring!

I sommar ska jag försöka hinna med min egen tomt mellan alla kunders trädgårdsprojekt. Först ut är en ny parkeringsyta för mina arbetsfordon och jordpallar, växtavställningsyta m.m. Ídag kom Johan på Arlanda Stubbfräsning med sin monstermaskin och har redan satt igång att ta bort alla stubbar!


Här bakom maskinen till vänster mot häcken (som jag också renoverar) ligger gamla telefonstolpar och väntar på att bli avgränsning mellan nya parkeringen och de nya rabatterna. Gamla lekstugan, som numera är trädgårdsskjul, får flytta upp till höger för att avställningsytan ska bli större.


Den största stubben är 2,20 m i omkrets, från den björk vi tog ner förra året. Då går det inte att stå och fjutta med någon liten elvisp! :)



Sedan kommer resterna av gamla körsbärsträdet, med blygsamma1,5 m i omkrets och några mindre stubbar av björk och rönn. Så har jag ett par riktigt gamla stubbar av gran med, men inte länge till! :)



Mer bilder kommer senare! :) Mia

4 kommentarer:

Ruben sa...

Körsbärsträdsstubbar är ett riktigt elände att ta upp med handkraft (som jag gjorde). Då var björkstubben betydligt lättare, ack ja.

Ha det gott!
/Ruben

Mias Trädgård sa...

Tack, Ruben, jo, jag vet, jag har tagit upp några mindre exemplar, men insåg att de tär bättre att lägga min energi på annat! :) Mia

Boäng sa...

Härligt! Vad har du för planer?? Nyfiken :)

Mias Trädgård sa...

Hehe, Anette! Planer finns, så småningsom ska det bli en visnings- och undervisningsträdgård med nytt växthus! :) Jo, jag måste ha avställningsyta för jord- och växtleveranser som ska vidare til kund, nya förökningsbäddar (just nu står allt växtmaterial i svarta backar 'huller om buller' och det är inte optimalt) - det blir ju alltid en del över i mina projekt och då måste man ju kunna ta hand om det för att använda på andra ställen! Önskar jag hade dina ytor och framförallt ditt växthus, Anette! Kram Mia