torsdag, mars 07, 2013

Första mässdagen i Kista 2013!

Idag var jag på Kistamässan och tittade runt! Trevligt, trevligt, trevligt!!! Nu börjar det likna vår! Årets tema på den här mässan är 'drömmar'!
Trevliga ekologiskt odlade örter och fräscha skott serverades till frukosten i Köksträdgården, trevligt att vara inbjuden, tack, tack!
Till frukosten pratade bl a tidningen 'Allt Om Trädgårds' chefredaktör Viveca Ljungström om sin trendspaning... Hennes lista; staden som odlingsplats, multifunktionalitet på allt, barr som superväxtgrupp, dofter i trädgården, stora träd, djur i trädgården, dammar, mervärde för pengarna för det vi lägger ner i våra trädgårdar, ätbart och fläder! :)
Fick inga bra bilder på själva frukosten, som ordnats av systrarna Brydling, som numera driver ekologisk restaurang på Åhlens City - gott och kul! En av deras många samarbetspartners var Herbaria, som faktiskt hade sina kryddor märkta med vilken sorts chilepeppar de innehöll! Kul för en chilepepparnörd som mig! :)
På själva mässan var det mycket som var 'som vanligt', holländarna var där med sina lökstånd...
Hos Tuijas växter kunde man däremot fynda lite mer rariteter, som den här underbart mörka julrosen...
Det bjöds på fina dukningar överallt, den här skulle jag gärna sitta till bords vid på höskullen! 'Med ögon känsliga för grönt'.
Mycket samma färger som det varit ett par år nu...
Ja, de här är inte heller en direkt ny idé, men jag har fått tag på några jag ska hämta till sommaren, så jag samlar idéer... Men jag kommer ha betydligt högre bänkar - varma! :) Den här och nästa bild är från Hälsingegården Hälsoträdgård.
Snygg pelargontrappa, eller hur?
Hos Impecta var det mycket folk som ville handla nya frösorter!
Även Rara Växter fanns på plats med sina godbitar...
Norrby Trädgård hade byggt upp en växthusmiljö av gamla bänkfönster - me like! :)
Glada kollegan Linda Schilén med sin blogg och härligt konstnärliga firma Uterummet var en av mässans offentliga bloggare! Härligt, Linda! Väntar dock med att lyssna på hela hennes föredrag tills på måndag då hon gästar oss i Trädgårdssällskapet Kungsängsliljan - ska bli så kul! :)
Lantliv & Trädgård i Bromma hade en fin monter i år med, men väldigt lik den förra året.
Jag gillade deras nejlikor i ris och buskar redan för 2 år sedan på Älvsjömässan, tror jag det var, men fina är de! :)
Wexthuset hade börjat med riktiga växthus till försäljning med - jaa, tack!
Hos AsIf hittade jag härliga, emaljerade vaser i plåt! Perfekt för utelivet, gör inget om de välter!
Ja, mycket turkost var det även i år, gillar det forfarande - det känns som vååår!
Nej, nu lägger jag inte upp mer bilder, lite får jag kanske spara till i morgon... Läxförhör väntar!
:) Mia

6 kommentarer:

Fia sa...

Ser ut som en mässa man hade behövt såhär på vårvintern. Jag längtar efter Nordiska trädgårdar jag, iår skall jag till stora staden heeela helgen så åtminstone en dag eller två skall jag vara där. Ses då!

Tant Otteskrufv sa...

Tack, nu vet jag lite vad som väntar i morgon! Äntligen något att glädja ögonen med:)

Mias Trädgård sa...

Oh, vad kul att du kommer till Nordiska, Fia! Ser verkligen fram emot att se dig då igen! Japp, det var en härligt vårig mässa! :) Mia

Mias Trädgård sa...

Tack, Tant Otteskruv! Jasså, du ska dit imorgon! Synd, det ska ju inte jag, kanske hinner jag dit igen på söndag en sväng! Ha en härlig mässdag imorgon! :) Mia

Maria sa...

Vilket mysigt blogginlägg!
Tack för att du besökte vår monter.
Maria

Mias Trädgård sa...

Tack, själv, Maria! Det var trevligt att bli visad av dig! Hade fler bilder, men i hastigheten blev det tyvärr ingen bra bildkvalitet, men nu har jag ju web-adressen och kanske kommer jag förbi en sväng på söndag med! Lycka till på mässan nu! :) Mia