torsdag, juli 17, 2014

Hampton Court Flower Show 2014 - del 2

Ja, då var det dags för världens största trädgårdsutställning, igen! :)
Den första utställningsträdgården jag såg på Hampton var David Domoney´s 'The Quiet Mark, Treehouse & Garden'. Som ni ser var den sponsrad av bl a Lexus (som ni ser) och även av John Lewis mfl... 
Intresset var stort, som ni ser - jag kom inte ens in innanför repen trots att det var medlemsdag och inte öppet för allmänheten! Det vore kul om vi i Sverige kunde få ihop något som  på något sett liknade detta eller Chelsea och då behövs sponsorer!!! Vi hade ju ett bra försök ett antal år med Ulriksdals Flower Show, men tyvärr blev det väl lite fel investerare där och det brakade sidledes... Tråkigt, för vi har en bra grund med mycket begåvade människor i branschen och en väldigt solid investerarmarknad, det krävs väl 'bara' att rätt människa sätts ihop med rätt investerare, så har vi ett vinnande koncept!!!
Det var lite svårt att bara koncentrera sig på utställningsträdgårdarna, när man går på led och nästan trampar varandra på tårna (och i varandras trolleys - se förra inlägget) - så en hel del var man ju tvungen att kolla på på båda sidor! :) Här var det vattenelement för hela slanten! :)
Den här idéträdgården var väl mest känd för sin titel - och centralgestaltning -
'Halo' designad av Stuart Towner, uppbyggd av Hambrooks.
Bacchus Garden från Wardrop & Cole, ingick i conceptet 'Your Garden Your Budget', där intresserade presumtiva kunder får reda på exakt hur mycket det kostar att bygga upp just den här trädgården hos dem! Rolig idé, men kanske lite svår att tillfredsställa i vårt avlånga land med våra olika växtzoner och nivåer på frostfritt djup!
En trädgård som hade väldigt mycket färger som svenska flaggan!
Den här trädgården kom till för att visa på att vi inte ska slösa och slänga mat, utan ge tillbaka till jorden! Gissa var alla ungar flockades? :)
Sedan vart det lite mer barnförbjudet i Rachel Parker Boden Designs 'Lust'!
Ha en trevlig torsdagskväll, det här är vad jag bjöd på idag! :) Mia

4 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Det varmånga lattjo grunkor.En jättestor konservburk...:)

lavendia sa...

Synd att det var så trångt. Det framgår som tur är inte av bilderna.

Mias Trädgård sa...

Tack tanten! :) Ja, visst var den rolig med konservburkarna! Ha det fint i värmen! :) Mia

Mias Trädgård sa...

Tack, Lavendia! Jo, man får ju se till att vänta in sina tillfällen med kameran och beskära bort en hel del folk... Har ganska många hundra bilder till, men många är just med människor som springer in i bilden... Ha det fint! :) Mia