onsdag, januari 25, 2006

Första grodden, hurra!

Äntligen gror det i krukorna! :)

Det är pelargonen 'Mr Stripey' från Sutton Seeds som är först ute, och det är gamla frön (de gick ut 2001, som jag har fått dem från 'frökungen Lennart', som kom med en hel säck fröer till Älvsjömässan förra året. Alla (!) har grott! Helt underbart, tack igen, Lennart! :)


Så här har det sett ut de senaste dagarna hemma på fönsterbrädan annars: immigt på de små fönstren i värmekuvöserna! Jag väntar idogt på nästa grodd! :):):)

4 kommentarer:

Linda sa...

Kul! Nu har alla mina frön grott och jag väntar på nya fröer från Odla!

Linda sa...

Alla mina pelargonfrön, menade jag :-D

Fiffigafrun sa...

Visst är det väl MiaMi från AoTs forum va? Hittade till din blogg från Lindas blogg.

Ville bara kolla m dig var du köpt dina fina sålådor m lock. Tycker den där storleken är absolut bäst. Att bredså i. Har även sånna m flera småfack i men de är inte lika bra.

Skit, har inte börjat så nåt alls ännu. Ska ju så jalapeno m m i år så det kanske är dags att sätta igång nu. Är så rörigt i förrådet bara så jag måste städa lite först. Har rensat bland fröerna så jag är beredd annars.

Alltid lika kul när första groddarna syns eller hur!?

/Karin

MiaMi sa...

Kul Linda! Och fiffigafrun - visst är det jag! :) Kul att du hittade hit! Måste sätta mej och lista bloggar och hänvis tillbaks, så alla hittar runt till varandra! Nu är frågan om du menar de 'små sålådorna' i värmekuvösen - de köpte jag på en plantskola i Upplands Väsby, som numera tyvärr är nedlagd, men jag vet att de finns lite då och då ute på plantskolorna, ska hålla ögonen öppna om du menar dem! Det är i vart fall av märket Garland och modellen heter 'Super 7 propagator'.
Men menar du de stora, svarta, men huv, som inte har någon undervärme, så tror jag att jag köpte dem på Vivo XL Stäket (numera Hemköp) för några år sedan, när de sålde ut sitt sortiment, men jag kan komma ihåg fel... Jag har flera stycken och har nog haft dem i 3 år, sisådär. De är av märket Stewart i vart fall, de är rätt så stora på krukor och tillbehör i England. Väldigt stadiga och bra! Men om du ska bredså i dem, så måste du ha en annan modell med hål i botten. Likande har jag sett på både Plantagen och COOP. Rekommenderas!