onsdag, oktober 17, 2007

Idag har jag ätit världens starkaste chilepeppar!!!


Av sorten Bhut Jolokia med över 1 000 000 scovillegrader! Tack, Magnus på Ulriksdals Slottsträdgård för den upplevelsen! :) Först sa Magnus att han tagit en bit (han tog spetsen) och det var som en ordinär Capsicum chinense, dvs en habanero-sort, men jag började skära lite längre ner (jo, jag prövade toppen först och jag tyckte nog som Magnus, när jag bara la ner den i den indiska pumpasoppan på lunchen idag, men när jag började karva mej neråt i den rätt så osmakliga chilepepparn (den är helt knottrig och ser ut som om den har fått (minst) ett angrepp av något skadedjur!). Jo - när jag kom hem med resten av frukten (Magnus hade väldigt generöst donerat resten av frukten med frön till mej) så var jag ju tvungen att göra något av den, så jag lade den på ett kycklingbröst i ugnen (väl avskilt från resten av familjens mat) - och, ja... Visst har jag varit tårögd och visst behöver jag nog inte ta någon astmamedicin ikväll, men överlever, det gör jag! ;) Nästa år ska jag odla Bhut Jolokia! :):):)

3 kommentarer:

Linda Lunda sa...

Hahaha....men du ... jag vill så gärna se bild på den lille knottrige..
Linda

MiaMi sa...

Ja, nu gick det att lägga in, så nu finns den där! :):):)

Linda Lunda sa...

Tackar!
Linda