måndag, september 05, 2011

En fantastisk dag på Bergianska Höstfesten!

Tur med vädret hade vi (som vanligt) i går! Och det var tur för oss, som inte hade plats för föreningens tält i bilarna som gick mot Bergianska! Jättekul för oss i föreningen att träffa så många underbara, intresserade människor som vill veta ALLT om chilepeppar och hur man odlar och tillreder frukterna eller bara hur man gör snabbt för att spara skörden!!!
I år hade vi både plantor, färska och torkade frukter... (och allt fick man ju inte till några bra bilder med med mobilkameran - ledsen för det!)
Jonas precis innan öppning:
Och Rune kom ända från Skåne för att prata och sälja fröer:
Så till köksträdgården vid asiatiska avdelningen på Bergianska Botaniska Trädgården:
Den här monsteranchon såg mer ut som Super Ancho än vanlig, men Trädgårdsmästare Kaili är ju duktig på att få fram fina plantor, så det är nog helt rätt - bara så imponerande!
Pinochios Nose var fin med sina långa 'näsor'!
Liksom Yellow Habanero - verkligen imponerande!
Frukterna var jättefina (och många) men en och annan såg ut att tycka att det börjar bli kallt på nätterna, då de spruckit lite!
Pimenta Barro do Ribeida - imponerande den med!
För att inte tala om den här maffiga Rocoton som var märkt Canario men inte var så värst gul?
Ännu en underbar Rocotoplanta - jag saknar verkligen att inte ha någon i år - så - en minnes anteckning till mig själv - så mycket Rocoto efter jul! :) Mia

6 kommentarer:

Ruben sa...

Bra jobbat, Mia!!

Ha det gott - och starkt!
/Ruben

Mias Trädgård sa...

Tack, Ruben! Ha det gott - och hett - själv! :) Mia

Catrin sa...

Kul att ses. Vi måste göra slag i saken och ses.
Kram

Mias Trädgård sa...

Jaaa! Håller med både med kul att ses och att vi måste ses ordentligt snart igen! Ska iofs söderut på dagen imorgon, men måste hem och skjutsa till träning till 16... Antar att du jobbar? Kram Mia

blomkronan sa...

Jag hade såååå gärna varit med... men jag jobba ju tyvärr! Men nästa år... då ska jag vara mera förberedd, och ta ledigt den helgen =) För det blir väll nästa år?
kram /Mari

Mias Trädgård sa...

Jaa, Mari! Det är varje år! Du hinner, jag lovar! Mycket kul att se, köpa och smaka! :) Mia