fredag, oktober 21, 2011

Blommig fredag - det vattnas i munnen (Blooming Friday - Mouthwatering)

Katarina på Roses and Stuff kan verkligen det där med att få roliga teman varje fredag - det tackar jag för! :) Den här veckan är det verkligen höst och jag har börjat skörda mina chilepepparplantor på allvar! :) 
Först ut är mina bamse-padron!
Padron (Capsicum annuum)
Traditionellt sett äter man och serverar dessa läckerheter gröna = omogna, stekta i olivolja med lite flingsalt strödda över sig, men jag är ju lite speciell, så jag tänkte låta merparten växa till fullt mogna i år...

Och OJ - vilken underbar hetta! Nu har jag ätit ett par, tillsammans med familjen, som inte uppskattade styrkan på samma sätt som jag - men, oj, vad det vattnas i munnen! Kan nog bli ett par till, lite senare! Ha en trevlig helg! :)

14 kommentarer:

catrin sa...

Ser gott ut. Håller med om att de är goda när de är röda. brukar ta lite olika så se som vill ha svagare kan välja de gröna.
/God skörd!

Mias Trädgård sa...

Tack, vännen! :) Ja, det är ju tur att man är lite olika funtade! :) Ha en trevlig helg! :) Mia

Dagliljan sa...

De ser verkligen läckra ut! Jag har plockat av det mesta nu, ligger på eftermogning på köksbordet. Tänkte testa din inläggning av de gröna :)

Charlotta sa...

Haha, hos mig skulle nog det nog bli "vattnas i munnen" på ett annat sätt, nämligen genom att släcka elden. :D
Jag har barnsligt svårt för starka kryddor... ;)

Anette sa...

Ett under att jag kunnat skörda chili i år. Hade tur att få plantor då det blivit bortglömt att så egna.
/Anette

billan sa...

Nu fick du min mun att vattnas rejält också:) Tur att jag har lite plantor kvar att skörda.
Jag är jättenöjd med min nya torkapparat med termostat, superbra....jag har gjort en inlägg om den på min trädgårdsblogg. Kan varmt rekommendera torken till alla chileodlarvänner.
Trevlig helg!

AnnCharlotte sa...

Visst är det kul att klura på katarinas tema...
Chili är gott men jag har aldrig odlat egna....
Ha det bra :)

Berit sa...

jag har faktiskt skördat chili för första gången i mitt liv, Jättekul!!
ha en underbar dag!!

Mias Trädgård sa...

@ Anette! Härligt - berätta gärna vad du tyckte om inläggningen sedan! Då ligger du före mig! Ska försöka plocka så mycket som möjligt och åtminstone stänga av värmen i ett av växthusen den här helgen! :)

@ Charlotta - ja, det kanske är tur att vi är olika här i världen! Det låter som min familj! :) Men det går att öva upp - om man vill! :)

@ Anette - ja, ibland ska man ha tur med rätt bekanta med! :)

@ Billan - tack, du är nog mer som jag, du! :) Torkapparaten med termostat verkar väldigt intressant - ska kolla in ditt inlägg! :)

@ AnnCharlotte - Jaa, hon är så himla duktig att hitta på - tur vi har henne! :) Och så måste du testa att odla själv nästa år! :)

@ Berit - härligt att höra - då blir det hett hos dig med i vinter!?! Vad tyckte du? :)

Trevlig helg allihop! :) Mia

Katarina sa...

Jag har också skördat chili för första gången i år och det känns exotiskt och spännande. Kan inte så mycket om olika sorters chili ännu, men det blir säkert fler sorter nästa sommar.

Mias Trädgård sa...

Vad kul, Katarina! Hoppas att du blir riktigt 'biten' du med! :) Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

Anonym sa...

Gud vad jobbiga beslut man måste fatta, ja du hajar, handlar om vilka chilis som ska få övervintra. Vilka övervintrar du? Rocoton t ex - är den tacksam? Jag har fortfarande de flesta av mina utomhus och de fortsätter att mogna och växa´, men i snigelfart.
lena i

Mias Trädgård sa...

Hej, Lena! Kul att se dig här! :) Jag övervintrar bara de som jag är väldigt rädd om numera (kan vara sorter som är svåra att få tag på, eller som jag vill ha isolerade frön ifrån) - ofta blir det C. chinense (havannapeppar) inne och har jag håriga sorter, som rocoto (C. pubescens) eller Goatsweed (C. annuum), så vet jag att de klarar av lägre temperaturer och då får de bo i uterummet, för där har jag mer plats (än så länge). I år är jag osäker om övervintring över huvud taget för jag upptäckte både bladlöss och trips i ena växthuset i veckan, får se om jag orkar med sjukstuga i duschen i vinter? Kram Mia

Mias Trädgård sa...

Jo, Lena - rocoton är väldigt tacksam att övervintra förresten! Ger så otroligt mycket mer från år 2!!! Go for it! :) Mia