torsdag, juli 11, 2013

Ta fram macheten!

Det är ett lyxproblem att ha flera ställen att åka emellan, men det är lite besvärligt när man har växthus! Så här såg det ut den här veckan, när vi kom hem från landet... (Jfr gärna med förra inlägget!) Igår regnade det här, så det passade bra att börja med växthusjobb då! Det var bara att ta fram sekatör, gröna kläder (allt annat blir förstört av tomatpollen!), bindtråd, större käppar, stege, en glad make med bra idéer och räckvidd i höjdled och sätta igång! Frukterna behöver ju ljus! Vatten och näring får de redan (har automatbevattning, som funkar kanon!). Måste iväg och köpa mer uppbindningstråd ändå!
Indigo Rose börjar visa färg. Ska bli spännande att se hur lila den blir i verkligheten!
Min stackars vattenmelonplanta (Zloto Wolicy) levde en tynande tillvaro bakom alla snåriga gurkutstickare, som beskars bort och nystades ut till rätt sort på rätt snöre. Många små meloner och gurkor är på gång och nu får de bättre ljus med! :) Vi har ätit de första gurkorna av sorten Xin Tai, som var god, men inte överdrivet delikat! Kan bero på solbristen bakom grannarnas blad!
Hungarian Black (Capsicum anuum) Har fina frukter, de blir röda som mogna, men smakar bra nu också!
Det blir fin skörd av Fatalii (Capsicum chinense) i år! Det ser jag verkligen fram emot! :)
Har tagit en massa foton i både egna och andras trädgårdar, som jag tyvärr inte hinner med att redigera just nu, men mer kommer, kanske om det blir regn, bl a från urtrevliga trädgårdsvandringar de senaste veckorna! Ha det gott i solen! :) Mia

10 kommentarer:

Ruben sa...

Visst är det konstigt hur mycket som händer när man är borta, som man tycker, en kort tid!?
Wow vilken skörd du skall få!!!

Ha det gott - glöm inte blogga!
/Ruben

Mias Trädgård sa...

Ruben - tack! Oh, vad kul att se dig här igen! :) Ja, jag ska försöka blogga då och då med, men det är jobbigt med nya 'smalbandet' på landet och när jag är hemma här har jag så himla mycket annat att göra så det är svårt att hinna med... Nåja, dilemmat får rättas till så småningom! Måste kolla vad du skrivit med!

lisa sa...

Fniss, fniss, känner igen mig i den där djungeln :-) Jämrans vad blad det blir i onödan. Körde 7 skottkärror till komposten igår med blad. Men nu ser man ljuset i tunneln, och tomaterna istället för bara blad. Tjyvarna jag fick av dig av Indigo Rose har tagit sig fint och har redan en blomklase. För att inte tala om skruvpilen, OJ vad den växer !!! Tack än en gång !
Ha det fint !
Lisa/Lisas trädgård

Mias Trädgård sa...

Tack, Lisa! Skönt att höra att man inte är ensam och kul att allt tagit sig bra! :) Vi hörs vidare! Ha det fint du med! :) Mia

Tant Otteskrufv sa...

Känns absolut igen! Fast jag kan inte skylla på något lantställe:)

Mias Trädgård sa...

Hehe, Tant Otteskruv! Nej, man hinner ju inte med även om man är hemma heller! :) Mia

Malin sa...

Djungel - vet inte alls vad du pratar om... Skojar lite. Vi bor bara på ett ställe men det blir djungel lite här och var ändå kan jag lova!
Här har espeletten dragit ifrån men de övriga chilisarna växer finfint. Vi har sextio chiliplantor har maken räknat fram... Mums!
Kram Malin

Mias Trädgård sa...

Heja, Malin! 60 plantor! Det blir hett! Hoppas du får fin skörd! :) Mia

Glädjekällan sa...

Får beröm för mina solrosor och det är tack vare dig. Chiliplantorna från Älvsjömäsan sköter sig bra de också.
Ha det gott!
Birgitta

Mias Trädgård sa...

Tack, Birgitta, vad du är gullig! :) Ha det väldigt gott du med i sommarvärmen! :) Mia