måndag, juli 22, 2013

Skördemåndag 22 juli 2013 - Harvest Monday July 22, 2013

Idag börjar jag skördeblogga så smått igen, för nu börjar skördesäsongen här - titta gärna in till Daphné för att se fler bidrag!

Today I start to blog about the harvest again due to the start of the harvest season here - please go to Daphné for more contributions!
Det här är faktiskt den andra skörden gurka från växthuset, men den förra fick jag ingen bra bild på¨. Sorten heter Xin Tai och måste skalas om man inte vill perforera hela munnen! :) De här vägde 877 g och den förra veckan vägde 167 g, så totalt 1044 g gurka skördat. Nu väntar jag ivrigt på de andra sorterna att mogna för provsmakning och blindtest!

This is actually the 2nd harvest of cucumber from the greenhouse, but the last one I didn´t get a OK picture on. The variety is called Xin Tai and has to be peeled if You don´t like Your mouth perforated. :) This lot wheighed 877 g and the one I tasted last week was 167 g, so in total 1044 g. Now I´m eagerly waiting for the other varieties to ripe!

Nu är det skördedax även för chilipeppar, här är det Capsicum microcarpum CAP 253 som visar sin rätta, mogna färg! De här vägde tillsammans 11 g. Ikväll ska de få de ingå i en het gurksallad med cashewnötter till det grillade...

Now its time to start to harvest the chilies also, here is Capsicum microcarpum (CAP 253), that shows it mature and correct colour! Tonight they will be put in a cucumbersallad with cashew nuts as a compliment to the grilled meat.

Stupice är en trevlig, tidig tomatsort, den här vägde 39 g och har växt ute på altanen mot söderväggen och jag och maken åt upp den i lunchsalladen tillsammans med bl a...

Stupice is a nice, early ripening tomato, this one that weighed 39 g is from the porch and me and my husband enjoyed it in a sallad for lunch together with...

14 g Yellow Debut, ännu en tidig tomat från uteodlingen. Underbar, men tyvärr en F1-hybrid. Ha en fin vecka! :) Mia

14 g of Yellow Debut, another early ripened variety from the outdoor plot. Wonderful, but sadly a F1-hybrid. Have a nice week! :) Mia

7 kommentarer:

kitsapFG sa...

We like the Stupice tomatoes too for our cool northwest maritime climate. They reliably produce when other varieties are failing due to a cool/wet summer season. Your cucumbers look gorgeous!

Catrin Sandin sa...

Vad härligt det är när man kan börja skörda. En liten Sungella har det blivit. Gurka har vi ätit massor och chili finns det också en hel del av.

nutmeg gardener sa...

Interesting looking cucumbers! Bet they taste delicious. I have heard of Stupice tomatoes, seems like a nice early variety to try.

Michelle sa...

That sure is a spiny cucumber! You spicy cucumber salad sounds delicious.

Fia sa...

Härligt! Nu äntligen en sommar när tomaterna mognar tidigt, jag är på andra gurkinläggningen och vi kan käka grekisk sallad varje dag. Ja, förutom växthusena ligger min grönsaksland i träda kan man säga, växer en halvmeterhög tjock våtarvsmatta ;-)

Lisa sa...

Ja den ser rivig ut den där gurkan :-) Har haft den som planta i plantskolan några år men aldrig lyckats få behålla någon själv, fniss. Får väl göra ett nytt försök nästa år. Gurksallaten lät spännande. Nästa gång jag åker till Enköping ringer jag och ber dig sätta på kaffet ;-) Ha det fint! Kram !
Lisa/Lisas trädgård

Fröken Dill sa...

Härligt med skörd! Jag har fått massor med gurka, men tomaterna mognar så långsamt och chilin är sen... Du som är chiliexpert, vet du om det är någon idé att försöka sticklingsföröka chiliplantor utan specialutrustning som undervärme mm?