måndag, augusti 05, 2013

Skördemåndag 5 augusti 2013 - Harvest Monday August 5, 2013

 Förra veckans tomatskörd var inte så enorm, men 3 olika tomater fick jag och maken avnjuta i lunchens sallad igår, röda Vilma på 15 g, orange Sungold på 22 g och lilla gul-orange Yellow Debut på 4 g, bäst av dessa tyckte vi att Vilma smakade! Jag har enorma mängder med tomater som inte är riktigt mogna än och jag måste börja ta bort bladen nertill för att solen ska kunna komma åt bättre! 

Igår plockade jag lagom mycket gurkor - 2 st Xin Tai vägde 528 g, vilket ska läggas till de 697 g jag plockade tidigare i veckan och gav bort till släkten, så 1225 g totalt och det blir bara mer, jag sitter och googlar på goda gurkrecept varje dag! :) 

Ha det gott! :) Mia
5 kommentarer:

Lisa sa...

Det är synd du inte bor närmre Mia för då kunde du fått ett ton tomater av mig, fniss ! Har också odlat Vilma i år och tyckte det var en bra sort, rikgivande. Jag har också en massa avbladning kvar att göra. Men de plantorna som jag var duktig och gjorde det på tidigt har nästan slutat ge skörd nu. Så det är ju bra att inte allt tar slut på en gång. Dina blåa tomater är snart mogna här, fast de är fortfarande gröna på baksidan, kan knappt vänta längre snart, för jag är så himla nyfiken :-) Ha det gott i skördetid !
Lisa/Lisas trädgård

Beatrice Wiström sa...

Jag provade ett recept på bostongurka som fanns här: http://receptfavoriter.se/recept/bostongurka.html
Jag har dock inte smakat den än...
;-)

Gela sa...

Hej Mia länge sen sist, hoppas du har det bra jag försöker ta det lugnt åtminstone ibland för att må bra. Går sådär, har inte hunnit blogga mycket men ska försöka bli bättre. Fick låna en högtrycksnatriumlampa av Marie för en tid sen googlade lite på den typen lampa och kom hit till dig. Stor kram till dig/Gela

Lisa sa...

Hej Mia ! Har du provsmakat den svarta tomaten än ? Jag gjorde ett inlägg om den den 16 oktober. Oj vad häftig den är ! Och vad många kunder som har klämt på dem i sommar :-) Den blev ju lite sen men nu har de flesta mognat och de som inte är klara mognar nu färdigt inomhus. Lustigt att en del nästan blev orange när de blev klara och tappade mycket av den svarta färgen. Mina skruvpilar har också växt så det knakat, de är drygt meterhöga nu. Glöm inte höra av dig om det är några frö eller något annat du vill ha i byte.
Kram från Lisa/Lisas trädgård

Anonym sa...

Miss you Mia, men du kommer väl igen med vårsolen. Avliden chiliskörd vi fick, skördar fortfarande, rocoto utomhus.
Lena i