söndag, april 27, 2014

Rum och Trädgård på Kistamässan

Idag orkade jag inte rensa mer ogräs, så det blev en sväng till Kistamässan! Alltid kul att se utbudet, som brukar vara ganska annorlunda än på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö! Kul att träffa en massa kollegor man inte sett på ett tag, lite shoppat blev det med, trots att jag har alldeles tillräckligt att ta hand om redan! Det här är bara en liiiten del av intrycken idag...
Vild Passion av floristen Niclas Jensen, Bossons underbara växthus i bakgrunden!
Bürgers Växtgård i Sala hade en alldeles ljuvligt barrig monter (så klart!) med namnet 'Snygg trädgård året om'! Och det får man ju om man väljer rätt barrväxter på rätt plats! :)
Elsa Billgren hade designat den här livfulla montern med namnet 'I min byrålåda'!  Undrar vem som vann budgivningen om (blomster-)sängen?
'Victory Garden - En odlarpassion', hette denna lilla söta rundel av Annelie Källberg på Norrby Trädgård!
När jag kom till Handigger's monter blev jag glatt överraskad av en fin present av självaste uppfinnaren, Ingemar Ahlqvist! Ska bli kul att testa, även om man kanske inte borde då den är signerad! :) Den känns i vart fall väldigt bra i handen, undrar bara vad den tycker om lera och ogräsrötter? Får återkomma om det när jag hunnit testa IRL!
Piri Piri hade gjort den här helt ljuvliga lilla idérundeln 'Allt som Gror'! Drogs först dit av firma-namnet, men det var ju inte så mycket chili där, men gulligt ändå!
Trädgårdsfröet hade en i mitt tycke nästan magisk monter! Så roliga växter och prylar! Hurra - mera sån´t! Och ligger 'nästgårds' i Färentuna! Måste bli ett besök IRL där - snart!
Pelargonfönstret hade maffat upp, som 'vanligt'! :) 
Lilla Trädgården i Nora hade en monter som verkligen gav mersmak! 
 Precis innan jag skulle hem igen med kassarna fulla, så råkade jag passera en alldeles underbar monteryta! Grönbacken interiör, skulle gärna bo närmare, men det är en bit till Brastad, det var lite urplockat, men inte mindre tilltalande!!! Härligt!
Ja, det här kom bara med i farten från Solhaga... 2 penséamplar för 25:-, vem kan motstå det? Hade jag kunnat bära fler hade jag gjort det! Det blir lite plantering imorgon, om jag hinner (nej, för vita plastamplar är inget jag brukar hänga upp!)! Ha en fortsatt trevlig söndagskväll! :) Mia

4 kommentarer:

lavendia sa...

Jag blev litet besviken på Nordiska trädgårdar. Då kanske Kistamässan är något att åka till. Det ser fint ut det du visar.

Mias Trädgård sa...

Tack, Lavendia! Ja, det är en helt annan inriktning, en del gillar inte det, men jag gillar känslan! I år var Nordiska väldigt ihoptryckt med med den nya hallen, som definitivt inte var optimal för oss utställare... Testa båda nästa år, vetja! :) Mia

Rost och rädisor sa...

Kul att se bilder från Kistamässan. Har aldrig varit där men det får bli en tur nästa år kanske.

Ha det fint
/Anette

Mias Trädgård sa...

Tack, Anette! Ja, jag tycker det är en rolig inriktning på den mässan! Allt gott! :) Mia