torsdag, maj 07, 2015

Jobbet i veckan...

Ja, det är ju alltid mycket i maj, det vet alla som jobbar i trädgårdsbranschen!
Veckan som gått har varit väldigt intensiv och rolig! :)
Underbar utsmycknad av en brunn hos en kund! :)
Bästa kollegorna Karin och Tarja hjälpte mig med ett större planteringsprojekt med 200 buskar av Stephanandra incisa 'Crispa' i en slänt! Som egenföretagare märker man ofta att saknaden är stor efter det vanliga snacket på jobbet! Då hjälper det gott att ta in dem till lite större jobb, så vi kan skratta medans vi jobbar! :)
På 1 maj var jag i Söderfors på Trägår´n med Tant O. och inte var vi de enda som var där!!! Kön ringlade sig lång och det tog i snitt 2 timmar till kassan, då de sålde ut allt med halva priset! Kvaliteten var helt fantastisk! Önskar verkligen att det fanns fler handelsträdgårdar som anammade KVALITETEN! Det här var det bästa jag sett i Sverige någonsin och de ska lägga ner! Trist! 
Slutet av förra och början av denna veckan gick mycket ut på att hitta rätt krukor åt kund. Dessa hittade jag på granngården och växterna kommer från kollegorna på Slottsträdgården Ulriksdal! :)
Här hemma hinns inte allt med, men ändå mer än jag vågat hoppas på! Får se om det kommer en bild i slutet av helgen, om jag hinner! Imorgon ska jag ta en paus i planterandet och åka till Stångby plantskolas öppet hus med en kollega, det ska bli kul! :) 
Veckan som gått har jag också varit hundvakt åt mina föräldrars jaktlabbe, dvs min 'syster', som fyller 13 (x 7 hundår = 91 människoår) om ett par veckor! Det har inneburit härliga skogspromenader mellan jobben och det uppskattar jag så!!! (Om någon har en labbe-valp (helst tik) - hör av er! Vill ha en trädgårdsmästarhund jämt! :)) På söndag ska jag stå på Bergianska Botaniska Trädgårdens vårmarknad (STA:s regi) med en kollega och sälja växter, säg hej om ni kommer förbi!?!
Ha en skön helg! :) Mia

10 kommentarer:

Hetty sa...

Dear Mia, you have been busy! Spring is the time of hard work in the garden. Groetjes, Hetty

Mias Trädgård sa...

Thanks, Hetty! :) Yes it´s the tricks of the trade, I suppose! Have a wonderful weekend! :) Mia

lavendia sa...

Det låter onekligen lockande, men det blir nog inte så. Men lycka till där och ha det trevligt. / Britt

Mias Trädgård sa...

Tack, Britt, det hade ju annars varit kul att ses IRL! Ha en skön helg! :) Mia

Inger sa...

Jättesynd att Trädgår'n i Söderfors stänger, ett av mina favoritställen.
Kram

Rost och rädisor sa...

Visst är det mycket att stå i nu. Man somnar ovaggad. Kul med växtmarknader. Ska också stå på söndag.
Kram Anette

Mias Trädgård sa...

Tack, Inger! Ja, jag var ju så positivt överraskad av kvaliteten och skulle gärna åka lite längre för deras vidareförädling! Hoppas någon annan tar vid i samma anda! Ha en fin helg! :) Mia

Mias Trädgård sa...

Tack, Anette! :) Ja, visst är det lätt att somna, oavsett ställning, känns det som, det är bara vaknandet det är svårt med och hur sträcka på kroppen stundom, tycker jag! Ha det skönt i helgen o lycka till på din marknad! :) Mia

Jannibele sa...

Så mange spennende og fine ting du har gjort, både for andre og for deg selv:) God ny uke!
Takk for hyggelig hilsen hos meg.
Jannicke

Mias Trädgård sa...

Tack, Jannicke! :) Ja, det är en ynnest att jobba med trädgård, även om man ibland blir lite ledbruten, speciellt i maj! Ha en fin vecka! :) Mia