måndag, april 13, 2009

En riktigt glad påsk trots torra plantor!

Önskar er alla en riktigt glad (men lite sen) påsk! Nu har jag jobbat som trädgårdsmästare på Slottsträdgården Ulriksdal i Solna i 2 veckor och har haft ledigt lördag-måndag och hälsat på familjen nere på Vikbolandet helt utan internetuppkoppling och det har ju sina sidor, men jag hann göra en hel del i trädgården och det är ju alltid kul! :) Jag har klippt ner rosor, beskurit bärbuskar, planterat om gamla pelargoner, gödslat (med kogödsel på säck), läst trädgårdsböcker och bara mått bra!


Imorgon ska jag tillbaks till världens bästa jobb och då ska jag köpa med mig en av dessa små Gargoyles, om någon finns kvar - snackade med maken, som också är svag för dem och vi enades om att den i mitten nog borde ingå i vår familj med det snaraste, om han finns kvar!

Lite orolig har jag allt varit för mina chilepepparplantor när jag varit borta, dessutom var det inte jag som vattnade dem i fredags, då familjen hjälpte mig med det och vi åkte ner så fort jag slutade på jobbet. Det var inte direkt kul att komma hem till det här och...

det här idag... Men - jag har vattnat och får se hur det går imorgon! Jag har backupplantor på i stort sett alla, så det är OK om någon enstaka försvinner, men jag har inte råd att missa någon enstaka chilepepparsort helt, för nästa år blir det en stor chilepparutställning på Bergianska Botaniska Trädgården och är livrädd för att missa något viktigt tills dess! Men, som ni ser är ju bilden ovan här tomater och dessa har jag fler på gång av, även om det är roligare med tidig skörd (fast det brukar gå utmärkt att ta sticklingar om det inte gått bra med hela plantan).

Ja, här har jag lite av det som är på G i värmekuvösen i uterummet - både pelargonsticklingar, tomatsådder, exotiska sådder och basilika m.m. Jag har så jag klarar mig ändå! :)

2 kommentarer:

Bippa sa...

Hej Mia, alltid lika kul att följa din blogg med alla fina bilder. Vi tänkte ta en tur till Ulriksdal på lör-sön, jobbar du då?
Kram Catherine

PS. Jag har sått "Jamaican Bell", vad tror du om det för en nybörjare som jag?

Mia sa...

Hej, Catherine! Kanon att ni kommer i helgen! Japp, jag jobbar hela helgen! Vi har pelargonhelg och jag håller föredrag om pelargoner 11.30 och 13.30 lördag och söndag (är bara lite nervös!)! Jamaican Bell (Capsicum baccatum) är en hit! Både het och fruktig! Vi ses i helgen! Kram Mia