söndag, mars 29, 2009

Efter 4 dagar på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö

- är det över för den här gången! Här kommer några av mina intryck:

Mest har jag varit i Svenska Chilepepparföreningens monter och det har varit jätteroligt, som vanligt. Här stod några av alla plantor vi medlemmar sålde på mässan. Fantastiskt roligt att träffa chilepepparintresserade människor från hela landet som vill prata både sortval , odlingsknep och knep för att undvika problem som kan uppstå under odlingen och vad man kan använda skörden till - jättekul!


Men lite hann jag springa runt och överaskningen för mig i år var Plantagens utställning - riktigt stiligt!

Magnolia hos Plantagen.

Vill-ha-grill från Plantagen - för 'bara' 16995:-.

Balkongutställning fanns det även i år och några som jag fastnade för var 'Mormor & Elvira 3,5' från Nelson Garden kom den här härliga detaljen med verkligen närodlat i gamla trälådor!
En jättefin balkong tyckte jag att Årstidens 'Medelhavet i vitt' var (ovan och nedan). Det var Anna-Karin Nyfjäll och Mona Blom, vilka driver Årstiden, som gjort den.


Peter Ödegaard (hur gör man danskt Ö?) hade en jättefing försäljningsyta och visningsyta nere i B-hallen, men tyvärr var det alltid fullt av folk när jag skulle fota så de verkliga godbitarna kom inte med!


En läcker Hoya macgillivrayi. Hos Hoyasällskapet.

I år var jag inte lika imponerad av Wij Trädgårdar som de föregående åren - blompinnar med spridda liljor bland vedträn?

Fast just den här vedstapeln var ju lite snygg med sitt blomsterarrangemang.

Bossons hade båda läckra växthus/orangerier och tillbehör spritt över hela A-hallen!


Jag tror att det här var en av de mest fotograferade objekten på hela mässan, faktiskt - i Stigas monter hade de en 'pimpad' Stiga åkgräsklippare med nagellackshållare, drinkhållare, rosa rattmuff m.m. :):):)

4 kommentarer:

Anna - Balkongliv sa...

Å, kul med bilder från mässan! Jag gjorde misstaget att välja bort den för en mässa i Malmö (som var väldigt liten och ganska tråkig), men man måste ju våga nytt ibland. ;-) Extra roligt med rapport då! Tackelitack.

Mia sa...

Hej, Anna! Jaa, jag tyckte att det var en sevärd mässa, synd att du inte kom, men det är ju alltid individuellt med tycke och smak! Vi kanske kommer på någon gemensam mässa något annat år? :)

Camilla på Trädgårdsliv & Design sa...

Tittar förbi och önskar dig en Glad Påsk! Kram Camilla

Mia sa...

Tack detsamma, Camilla! :) Mia