söndag, mars 08, 2009

Några bilder från Rum och Trädgård idag...

Det var några utställare som jag tyckte hade gjort fina bidrag (Förutom Slottsträdgården Ulriksdal, som alltid regerar dessa mässor och gör jag ett eget inlägg om). Jag hade vänligt nog blivit inbjuden till Skånemässan samtidigt, men tyvärr räckte inte tiden till, men jag kanske kommer ner en annan gång?

Jag har varit cirkelledare i bland annat inredning av balkonger tidigare och är därför alltid ute efter nya, fräscha idéer till det ämnet. Det här bidraget ovanför var gjort av stylisten Lotta Inglander på Nordiska hem och hette 'Trendig uteplats'.

Den här utställningen hette Idéutställning pool & spa och var gjord av Patrik Andersson på whila pool och trädgård. Visserligen sålde de pooler och spa mittemot, men namnet kanske jag tyckte var lite missvisande på just den här ytan, även om jag förstår att det är tänkt att var just vid poolside.

Stockholms Floristateljé hade roliga liggande vaser i sin monter.

Fotograf Gomer och Åsby Hem & Trädgård hade en fin utställning av orchidéporträtt med tillhörande levande exemplar. Kul att se!

Viggbyholms blommor hade gjort en kul utställning med rumsavdelare av tyg. Nedanför en säng bäddad med pelargoner. Kul och färgstarkt! Det gillar jag (även om det var färgskalan rosa-vitt-grönt)! (Annars var det mest det 'vanliga' - vitt, rosa och tuttenuttigt romantiskt - har det inte sett ut så i 10 år minst nu?)Den här underbara skapelsen skulle gärna få flytta hem till min uteplats! Där skulle jag gärna ligga på sommaren och vila mina trötta trädgårdsmästarben och dricka champagne! ;)

Ja, så var det rosa och romantiskt igen då... Det här sågs i Inspiras monter, men mycket liknande fanns nästan överallt. Visst, det är jättesött, men jag vill ha mer färg nu!

Mmmm - Rumsavdelare med vackra tyger, av Camilla Polz på Viggbyholms Blommor. Mycket trevligt! Tror att jag ska ha mer tyg i trädgården hemma med! Men jag vill ha mer färg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mia,

Förstår att tiden inte räcker till allt och att du inte hann med Skånsk Trädgård denna gång. Vi återkommer med inbjudan till nästa års mässa och hoppas det kan passa bättre då.

Hälsningar
Anna för Skånsk Trädgård

Mia sa...

Hej och tack, snälla Anna! Jaa, det hade verkligen varit jätteroligt - men då hoppas jag på nästa år i stället! Tack igen för inbjudan!
MVH
Mia