torsdag, februari 19, 2009

Nu gror andra sådd-omgången

Ja, det är forfarande chilepeppar - fast lite mer lättodlade (läs: lättgrodda) sorter, som inte behöver så lång förodlingstid - mest Capsicum annuum - här har Jova, Piment dÉsplette och Goats Weed tittat upp! Det här är bland det roligaste jag vet! :) Nu ska jag börja snegla på tomatsorterna, och kanske några sorters basilika... Och kanske lite bladsallad... Och kanske lite kronärtskockor... Undrar om jag har några roliga sorters auberginefrön hemma? (Klart jag har!) Det var flera år sedan jag odlade fram egna dahlior med, måste kolla grobarheten i gamla frön där med, tror jag!

4 kommentarer:

Ruben sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ruben sa...

Om du ska snegla på Basilika ska du snegla extra noga på en som heter 'Pistou', godare Basilika finns inte! I have spoken! /Ruben
(tidigare kommentar varfelstavad, som vanligt suck)!

Mia sa...

Tack, Ruben, tänk, jag trodde att Pistou 'bara' var en röra/gryta/soppa gjord på (bl.a.) basilika! Tack för tipset!

Jag har tidigare odlat sorterna Ararrat, Balkon Star, Lemon Scent, Lime, Opal (rödbladig), Purple Ruffles, Siam Queen, Ka prou (helig basilika) och vanlig, namnlös grön Ocimum basilicum. Jag såg nu att Örtagården har 'Pistou', jag måste fråga om Rune kan ta med en påse upp när vi ses på årsmötet i chilepepparföreningen! De har alltid några nya roliga sorter!

Och visst är det irriterande att man inte kan redigera inlägg man skrivit! :) Mia

Anonym sa...

Va roligt,hotta upp maten med chili,nu vet jag vad som ska odlas i krukorna,trivs de i sandblandat undrar en nybörjare?