söndag, april 18, 2010

Idag ska björken ner!

Jag är visserligen en riktig trädälskare, men en vårtbjörk i den här dimensionen tar förmycket plats och suger för mycket vatten och näring från övriga växter, dessutom lutar den oroväckande ut mot gatan och jag börjar bli rädd att det ska hända någon något, så idag ska den ner! Det blir istället plats för nya rabatter, trädplanteringar och - förhoppningsvis - ett större växthus! :) Ska dokumentera nerplockandet och återkommer!

2 kommentarer:

Ninni sa...

Da vi bodde i Oslo hadde vi også en hengebjerk som skulle felles. Den sto litt vanskelig til, det endte med at vi kortsluttet hele området midt i middagstiden... Men det ser ut til at deres bjerk står fri for ledninger :) Det er sååå deilig å bli kvitt så store trær som enten stjeler vann eller lys. Og så man man så mye fin ved :) Lykke til!

Mia sa...

Hej, Ninni! Tack! Nej, ingen elledning, tack och lov (din upplevelse lät inte rolig!), men väl en teleledning, som du ser i nästa inlägg... Ja, jag är lite ambivalent till att ta bort träd, men det här var på gränsen till farligt och så vill jag ha platsen till annat! Det blev fantastiskt ljus direkt! :) Mia