måndag, mars 28, 2011

Efter 7 dagar i Älvsjö...

Har jag kommit hem igen! Dvs. jag har varit i Älvsjö dagtid och åkt hem för att sova några timmar per natt, men idag är det över - 20.15 igår kväll var alla saker hemma på gården, tack vare raska föreningsmedlemmar (tusen tack för hjälpen än en gång!), men det är långt ifrån uppackat! Grannarnas släp (tack och lov för goda grannar) står fullastat med alla hyllor från mässan under tät presenning och imorgon ska allting sorteras och packas upp här inne. Kassor har kontrollräknats och ska redovisas till föreningen och jag har tagit hand om alla plantor som fått lida lite när jag varit på mässa! Här kommer några av intrycken från årets Nordiska Trädgårdar (ledsen för mobilkamera-kvalitét):

Den enda bilden jag fick till i vår monter var av ett par otroligt tjusiga örhängen som en beökare hade gjort till sin dotter av äkta chilepeppar som försilvrats! Mycket tjusigt med vill-ha-känsla!

Urkul idé att ha purjolök i stövlar som tjänat ut - när man kört grepen genom stöveln!


Hos Urban Farming - gro form!


Hasselfors Garden hade en snygg monter, tycker jag! Mycket man skulle vilja ha där!


Sweden Greenhouse hade lyxat till det för hönsen i ett växthus utan glas, men jag tror att de skulle velat ha tak åtminstone delvis i vart fall! Kul och snygg idé ändå!


Blomsterlandet hade maffiga citronhäckar i kruka - vill ha!


Tillväxt planterade frön i din utjänta kaffemugg - kul idé, liksom det häftiga väggstället! Det blev Physalis för mig och en okänd cocktailtomat för sonen! Chilepepparn var slut, men den hade nog inte heller haft något namn, och då kan det vara, eftersom jag har så många sorter redan! ;)


Exotic SPA & Garden Co hade läckra figurer!


Och en kanske en mer kul än snygg damm! Smart var den dock, med lego-uppbyggnad, men finishen på dammduken? :)


Läckert träd med upphängda flaskor med nejlikor i! Fanns hos Lantliv & Trädgård.
Det roligaste är dock - som vanligt att träffa gamla och nya trädgårdsvänner och bara prata trädgård - och kanske mest chilepeppar! :)

Lite matta, men glada hälsningar från


Mia

9 kommentarer:

Bondjantan sa...

Japp, det var roligt att träffa dig IRL eftersom jag smyger här titt som tätt. :-)

Mias Trädgård sa...

Jamen det fattade nog inte jag - att det var DU, altså! :) Kul att ses hur som helst, men banka in i mitt huvud att det är du som är Bondjäntan, nästa gång, snälla! :) Mia

blomkronan sa...

Hej Mia
Ja det är inte lätt och hålla reda på alla hihi, nu har jag betalat in avgiften (isöndags), sitter nu och väntar på mail från föreningen så jag kommer in på hemsidan och kan se vad som är på G... kramis / Mari

Mias Trädgård sa...

@ Bondjäntan och Blomkronan! Jo, men nu damp det ner en liten talgdank - ni kom tillsammans en dag, visst? Tror till och med ni sa något och så pratade jag väl med några hundra personer till efter det den dagen... :) Hur som helst jättekul att ses! Och kanon att du kommit med i föreningen, Mari - du är HETT välkommen! Vi har sååå kul! :) Mia

Fia sa...

Ja det var så kul att se dig! Lilla chiliplantan ser pigg och glad ut här hemma hos mig :-) Synd jag hade så bråttom, annars hade jag handlat fler, men jag får se till att hitta nya roliga fröer till nästa år :-)
Ha det gott, kan tänka mig att du är trött efter en veckas mässa!

Mias Trädgård sa...

Tack, Fia! Det var jättekul att träffa dig med IRL! :) Hoppas den lilla överlever, hojta annars! Det kanske var tur att du inte hade mer tid? :):):) Mia

Marie i Tierp sa...

mässan är nå´t jag längtar till varje år, men den är jobbig! Vi får äta lunch tillsammans flera gånger Mia, för det var ju så trevligt.

Anita sa...

Det är var en rolig sida dej ska jag hänga på ...tack för titten

Mias Trädgård sa...

Tack, Anita! Kul att du hittade hit! :) Mia