söndag, november 27, 2011

Trevlig 1:a advent!

Den här helgen har vi pyntat i växthuset och börjat sätta upp alla slingor, men fick göra uppehåll, för när jag stod och klippte Taxus-häckarna kom det ena växthustaket farande, så efter viss möda fick vi upp det igen och nu är det ordentligt förankrat för vintern! Ljusslingorna i växthuset är i vart fall uppe, det ger ett trevligt sken nu i mörkret!
Min gulliga man hjälpte mig allra längst upp med Thujorna, där jag inte nådde på stegen, men de sista ljusslingorna får komma upp imorgon! Då ska jag göra sticklingar av både Taxus och Thuja, bra att ha och ta till fler små häckar på en del ställen till nästa år! Lite fler kransar ska det bli med av materialet från beskärningen! Ha en fortsatt riktigt trevlig första advent! :) Mia

2 kommentarer:

Dagliljan sa...

Härligt med ljus. Hur sticker du nu, i växthuset??
Jag har massor med buxbom jag borde klippa/sticka, men det är väl bättre att ta den på våren?

Mias Trädgård sa...

Jag kör både direkt i tomma bäddar (köksväxternas som är tomma nu) och i krukor i uterum/uppvärmt växthus, men har faktiskt bäst erfarenhet av att bara sticka ner dem i jorden och låta dem vara till de rotat sig, åtminstone drygt 50 % brukar klara sig så här! Nu brukar jag göra det tidigare, men hösten har ju varit osedvanligt varm, idag hade vi 11 +grader, så det är ju bara att köra på, tycker jag! Allt gott! Mailar dig när brevet kommer fram! :) Kram Mia!!!