fredag, april 13, 2012

Fredagens mässintryck

Idag har dagen präglats av massor av möten med nya och äldre bekantskaper! Bloggträff, möten med medlemmar, bloggare och följare, forumister från Allt om Trädgårds forum, samt gamla och nya kollegor i montern och ute på mässan ger sådana härliga minnen! Stort tack speciellt till Annika (Naturliga Ting) för initiativet till bloggträffen idag! Så himla kul att träffa både dig och alla andra 'gamla' och för mig nya bloggare! :) Ingen kamera följde dock med på den träffen för min del... 
Ett jättetack också till alla härliga medlemmar i SCF:s monter som ställer upp i vått och torrt! :) Utan er fanns inte vårt mässdeltagande!!! Tack igen! :)
Däremot sprang jag lös i 20 minuter när jag glömt mobilen i bilen och på vägen tillbaka hittade jag ju både en massa underbara trädgårdsbekanta och några av bidragen i tävlingen 'Årets idéträdgård':
Ray's Perennials - 'Primula Auricula från Victoriansk Theatre till Faluröd hylla
'Ray Molin-Wilkinson – Ray’s Perennials – är en engelsman som specialiserat sig på att korsa fram flera olika Primula Auricula, för att de ska trivas i det svenska klimatet och våra trädgårdar. Det är första gången som han nu visar sin samling, sammanställd i en idéträdgård 'Primula Auricula från Victoriansk Theatre till Faluröd hylla' som ska inspirera till Auriculaodling både i den stora & den lilla trädgården.
Med sin idéträdgård på Trädgårdsmässan hoppas Ray att kunna väcka intresse för Primula Auricula plantorna i Sverige och även att visa några olika sätt som plantan kan ”presenteras” på i dagens trädgård. Trevligt! :)
Säbyholms utbildningar - Sinnero i trädgården
Min gamla skola - Säbyholms utbildningar firar sitt 100 årsjubileum som trädgårdsskola med att bygga för år 2012 en idéträdgård, som skall skapa en miljö för den stressade stadsmänniskan. En trädgård där du kan komma till sinnesro bara genom att vistas i trädgården. En trädgård med avkopplande växter i olika bladformer, olika färger på bladverk samt ett droppande ljud av en vattentrappa som rinner längs entrégången till sittytan. 
En till bildvinkel på bidraget ovan - längst upp till vänster ser ni min 'gamla' anläggningslärare Janne Dalbom, som varit projektledare för idéträdgården! Kul och väldigt väl utfört! :)
Zetas Finsmakarens Trädgård - En trädgårdsmästares väg
Att träda in bakom en trädgårds grindar, att hamna mitt i ett sagoland. 
Där det åldrade, patinerade och det knotiga ger särskild glans. Explosioner och kollisioner av fuktig jord och sofistikerad lågmäld lyx. En promenad bland gullvivor, gamla krus och kungsängsliljor. En terrass, en svart teater där det mörka möter vårsolens glittrande solljus. Vårens stämmor, fågelkvitter, fotsteg i gruset och vinden i en fladdrande urtvättad linnegardin.
Zetas monter fotade jag ju redan underuppbyggnaden, fast i lite suddig dimma... Den har helt klart bara blivit bättre! Applåder! :) 
En annan av idéträdgårdarna jag är fascinerad, men ändå lite förbryllad av är
Tage Andersen Gunillabergs Säteri 
Tage Andersens idéträdgård har fokus på skulpturella element och upplevelser i trädgården och i landskapet. Tage jobbar gärna med naturen såväl som upp mot naturen. Målet är att skapa en spännande helhet. 
Det som förbryllade mig är att han gjorde reklam för kameliautställningen på Drottningholm, men inte hade några kamelior med på mässan, förutom 3 i vas? Vill dock gärna åka till Gunillaberg och titta ordentligt på hans fantastiska idéer! :) Tänk att kunna göra en sådan skapelse bara till en mässa (den återuppbyggs nog på Gunillaberg, kan jag tänka mig!!! 
Ha en fortsatt trevlig kväll! Kanske ses vi på mässan imorgon? :) Mia

6 kommentarer:

Anette sa...

Jag borde varit där i år, har frångått min vana...Kul se bilderna och läsa om det du berättar!
/Anette

Mias Trädgård sa...

Anette - tack! Kul att du tittar in här ändå! Tänker på våra forumistvänner som sitter på restaurangen och har det trevligt nu! Skulle nog inte orka imorgon om jag följt med... Hoppas de har kul för oss med! :) Mia

Fia sa...

Tack för Bilder och uppdatering. Ååååh så jag önskar att jag var där och träffade dig och alla andra! Det blev ju så kort förra året med, men någon gång skall jag ta mig en långweekend i Stockholm när det är trädgårdsmässa! Ha det gott där i chilimontern!

Mias Trädgård sa...

Fia - tack! Du kanske kan komma hit igen nästa år? Hoppas det och hoppas att vi ses innan dess på något sätt ändå! Ha en härlig helg du med! :) Mia

Märit i Mariehem sa...

Önskar också att jag varit där! Det ser ut att finnas mycket spännande och så skulle jag så gärna vilja träffa alla trevliga forumister och bloggare!

/Märit

Mias Trädgård sa...

Tack, Märit! Nu har jag precis kommit hem! Skulle vara så kul att träffa dig med! Nästa år? :) Mia