fredag, april 27, 2012

Plantrace!

Nu har jag inte bloggat sedan mässan, ledsen för det, men jag har haft fullt upp med jobb att ta igen efter en mässvecka! Den här helgen ska jag dock vara ledig och bara ta hand om min egen trädgård (och familj) och umgås!!! För någon vecka sedan skrev Kenneth på Allt om Trädgårds forum om Kokosfibrer att odla i! Väldigt spännande! Det blev ett race till IKEA, av alla ställen, för att handla...
Hem och blöta upp odlingsmediet...
Och sedan har jag planterat i materialet, som verkar både poröst och fuktighetshållande på en gång!Nu har den stått utan att få mer vatten i en vecka och den är fortfarande fuktig! Var tvungen att testa några att sätta i både det respektive 'vanlig' blomjord. Ska försöka komma ihåg att fota alla en gång i veckan! DAG 1:
Först ut - 2 sengrodda plantor av Capsicum baccatum 'Blondie' - till vänster i 'vanlig' blomjord (ca. 1,5 cm högre än den andra) och till höger i kokosfibrer! 
Sedan 2 st. Fuchsia 'Dark Duchess' - Den mindre, till vänster, med kokosfibrer och den högre i 'vanlig' blomjord! Har en sorts fuchsia till som är omplanterad på samma sätt, men det blev för suddig bild! Får ta det senare! Jaha, nu är det bara att vänta en vecka och se vad resultatet blir!
Trevlig helg! :) Mia

8 kommentarer:

Blomkärringen sa...

Spännande! läste tråden. Det blir kul att se resultatet.
Ha det fint!

Mias Trädgård sa...

Tack, gulliga blomkärringen! :) Återkommer med resultat! Ha en fin helg! :) Mia

catrin sa...

Låter jättespännande. Plantera, mys och ta hand om dig och familjen. Själv åker jag till landet i helgen. Vattnet är påslaget så det blir att skura växthuset bl a.

Mias Trädgård sa...

Catrin - vad kul att du är här! KRAM! Låter underbart att skura växthuset - ska nog göra detsamma x 2! :) :) MIa

Fia sa...

Kul! Jag har ingen IKEA nära, så jag följer ditt testande istället för att testa själv :-) Ja, tala på att ha att göra, här blir ingen egen trädgård kan jag lova. Kanse skulle man hyra in någon ;-)
Ha en riktigt go helg Mia!

Kerstin Alvesson sa...

Spännande, det är nästan så jag skulle vilja bege mig till Ikea direkt. Oavsett om jag kanske inte hinner det idag så vet jag vad jag ska handla nästa gång jag kommer dit. :)

Kram Kerstin

Mias Trädgård sa...

Fia - tack! Ja, då får jag testa för dig med! ;) Vet alltför väl hur det är som nystartad egenföretagare att inte ha tid hemma! DU SKULLE SE HUR DET SER UT HÄR - hua!!! Därför måste jag verkligen ta en arbetshelg hemma då och då - eller hyra in kollegorna! Men det känns ju knepigt! :) Ha en go helg du med! :) Mia

Mias Trädgård sa...

Kerstin - kul! Då får vi kanske se fler tester på lite mer perenna saker från dig snart med (mina perenner har inte börjat gro än - de står ute)! :) Ha en fin helg! Kram Mia