lördag, maj 05, 2012

Litet dubbeljubileum - utlottning och fortsättning på kokostestet!

Just nu postar jag mitt 300:e inlägg på bloggen sedan starten i januari 2006 och samtidigt har min 3:e besöksmätare passerat 40000 besök! Då måste jag ju verkligen tacka alla trevliga besökande här med något speciellt - för utan läsare tror jag aldrig att jag skulle skriva mer än rena dagboksanteckningar! Därför drar jag till med en utlottning av boken 'Handbok för Köksträdgården' av Lena Israelsson, då jag har fått 2 av gulliga Lena och jag verkligen vill att andra ska få njuta av den (det gäller upplagan från 2007)! Dragning sker söndagen den 20 maj!
Hur gör ni då? Jo, en kommentar här under ger en lott, bildlänk på egna bloggen med länk hit till det här inlägget ger en lott och genom att bli följare, antingen via Bloglovin eller Google Friend Connect här i listen till höger bredvid - så kanske jag får fler nya bloggvänner med - det vore jättekul! Ni kan väl vara gulliga och säga hur många lotter ni skriver upp er på, för annars vet jag inte hur jag ska greja det där med lotteriet!?!

Så till fortsättningen på kokostestet första inlägget finns här:
 Capsicum baccatum 'Blondie' - ingen större skillnad mot förra veckan, möjligtvis har den i 'normal' blomjord, till vänster dragit ifrån lite mer!
Fuchsian 'Dark Duchess' står också och stampar i kokosen - här till vänster, medan den i 'vanlig blomjord' dragit iväg! Nej, nu ska jag testa att så i kokosen i stället! Men jag kommer att fortsätta rapportera hur de här plantorna utvecklar sig med! Men nu måste jag sätta fart i trädgården igen, för det här är veckans enda lediga dag för mig - imorgon jobbar jag med vårstädning i en samfällighetsförening! Ha en fortsatt trevlig helg allihop! :) Mia

23 kommentarer:

Catrin sa...

Spännande att följa dina odlingar i kokosen. Ser fram mot vidare rapporteringar. Har ägnat dagen åt flytt då grabbarna har flyttat båda två. Har nu ett arbets/pyssel/odlingsrum.
Sköt om dig
kram

Mias Trädgård sa...

Härligt och grattis till pyssel-/odlingsrummet, Catrin! Kram Mia

Mia sa...

Håller tummarna med tre lotter ;)
Man vet aldrig när turen slår till. Gillar bloggen och läser den regelbundet.

Fia sa...

Nice! Två lotter till mig tack! Hoppas jag vinner, jag har bara den "gamla" köksträdgårdsboken.

Alexandra sa...

Hej Hej! h vilken rolig tävling! Jag tar gärna 1 st lott! Håller tummarna!
Kram
Alexandra
stjarna_93@hotmail.com

Anonym sa...

Hejsan! Jag vill väldigt gärna vara med i din utlottning! Jag tar 1 st lott. Tack för en bra blogg!
Ha det bra!
Pernilla
pernillaeriksson1@hotmail.com

Mias Trädgård sa...

Tack, tjejer! Kul att ni vill vara med Mia, Fia, Alexandra och Pernilla! Antecknat! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

Berit sa...

jag kniper 3 lotter jag:)Och hoppas jag vinner ...
Ha en underbar helg!!

Katarina sa...

Vill gärna delat med 2 lotter!
Intresssant med kokosen!

Gunilla sa...

Vilken bra bok den vill jag gärna försöka vinna. tar 2 lotter.

Ha det gott
Gunilla

Tistel sa...

Jag följer ditt kokostest med spänning, själv har jag blandade erfarenheter ... Jag har en länk till din blogg från min under rubriken "intressanta bloggar".
Jag avstår från lotteriet, jag har redan boken, den är jättebra!
Kram, Irene

Mias Trädgård sa...

Hej, tjejer! Vad kul att ni vill vara med Berit, Katarina och Gunilla! :) Irene - jo, det är klart att många har den! Jag har nästan läst sönder första upplagan helt! :) Roligt att någon tycker kokostestet är kul med! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

Mona sa...

Jag tar gärna 3 lotter och hoppas på en vinst.

Mias Trädgård sa...

Hej, Mona! Vad kul att du också vill vara med! Välkommen hit! Hoppas att du får en fin vecka! :) Mia

Symöte här! sa...

Åh en sån skulle jag gärna vinna! I helgen ska det bli lite sådder och jag har egentligen kört mest på känn tidigare och med resultat därefter!
Jag tar gärna två lotter! Kommentar och följare!
Tjing!

Mias Trädgård sa...

Kul, Nina! Välkommen hit och som följare! Lycka till! Hoppas att du får en trevlig helg! :) Mia

Bondjantan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bondjantan sa...

Hej Mia
Även om jg har en mycket gammal variant vill jag vara med och tävla om denna, säkert lika i mycket men förhoppningsvis förbättringar. Annars är ju det en klassiker som används här flitigt! Två lotter tack!

Hoppas att du har fått användning av salvan! Du vet att den är bra till många ting?

Mjukgörande, vårdande salva för känslig hud. Innehåller endast noga utvalda råvaror:

Ekologisk kallpressad rapsolja - En fet olja med hållbarhet på 1,5-2,5 år. Till känslig och torr hud i de flesta produkter. Man skulle kunna säga att rapsolja är svensk motsvarighet till olivolja!

Bivax - Från närproducerande biodlare på Södertörn, Johannisbergs bigårdar. Vaxaktig och mycket fet.

Ringblomma- Innehåller ringblommans oljelösliga ämnen. Har en möjlig verkan på känslig och irriterad hud, men passar alla hudtyper. Ringblomma ska vara antispetisk, bakteriedödande och antiinflammatorisk. I min örtabok står det att läsa att ringblomman är läkande och passar om man har brännskador. Studier visar på att den är bra vid eksem och andra hudåkommor. Ringblommorna kommer från Mari, Blomkronan!

Backtimjan Thymus serpyllum (eterisk olja) - En mildare timjansort som verkar antiseptisk, renande och aktiverande. En örtig doft. Bladen innehåller bland annat oljan tymol som är antiseptisk, antimikrobiellt och konserverande.

Grönmynta Mentha spicata (eterisk olja) - Aktiverande, kylande på huden. Grönsmyntans olja ska ha svamphämmande effekter enligt undersökningar. Den ska också ha lugnande effekt och passar vid massage.


♥ Omvårdnad

Cika sa...

Hej! Hittade just din fina blogg, och vill gärna vara med i utlottningen av boken! Har en alldeles nyanlagd köksträdgård och läser ivrigt allt inom ämnet : ) Jag länkar och har blivit följare, så 2 lotter, tack!
/Cika

Mias Trädgård sa...

Hej, Bondjäntan! Vad kul att du också vill vara med!!! Super-kul med salvan! Extra roligt att jag hittade den i sin gömda påse från mässan just idag, när jag städade skrivbordet! :) Sitter just nu med nystädad dator, nystädat skrivbord (de som varit inne här vet att det behövdes!) och nyinsmorda händer! :) Det luktar fräscht av mynta i hela arbetsrummet! Härligt! Skriver upp dig på 2 lotter! Hoppas att du får en fortsatt fin helg! :) Mia

Mias Trädgård sa...

Cika, vad kul att du hittade hit och vill bli följare med! Välkommen! Skriver upp dig på 2 lotter! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

Anonym sa...

Hej!
Jag är gärna med i din utlottning och tar 1 lott.

-Minna-
minnapo1@gmail.com

Mias Trädgård sa...

Hej, Minna! Vad kul att du också vill vara med! Imorgon är det sista dagen och på måndag meddelar jag vem vinnaren blev (så att hela dagen imorgon är öppen)! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia