Om Mias Trädgård


Våren 2010 startade firman Mias Trädgård. Företaget är inriktat på rådgivning i och gestaltning av trädgårdar, men arbetar med alla gröna former inom trädgård. Beskärning utförs på fackmannamässigt sätt på rätt tid för att främja växternas naturliga utveckling och motverka sjukdomar. Skötsel av grönytor sker efter överenskommelse. Ett hembesök med idéspruta kan göra underverk på lång sikt, en genomtänkt plan för trädgården sparar både tid och pengar, då man kan undvika arbetsamma och kostsamma misstag, för att inte tala om att trivselfaktorn ökar efter genomförande! Både privatpersoner, bostadsrättsföreningar, samfälligheter och företag är välkomna!

Jag, som driver den heter Mia Millberg och är diplomerad trädgårdsmästare, utbildad vid Stockholms Trädgårdsmästarutbildning på Säbyholm, strax norr om Stockholm. Jag är även utbildad trädgårdsdesigner, jag har läst på The English Garden School, som ligger i Chelsea Physical Garden i Chelsea, London, UK. Trädgårdshistoria är också ett område som jag fascineras av och därför har jag läst Trädgårdskonstens och landskapsarkitekturens historia vid Stockholms Universitet. Jag undervisar sedan 2014 även på Säbyholm Friskola AB:s uppdragsutbildningar med inriktningen växthus och handelsträdgård.


Säsongerna 2007 – 2009 arbetade jag på Slottsträdgården Ulriksdal i Solna.
2003 – 2007 höll jag studiecirklar i olika trädgårdsrelaterade ämnen hos Studiefrämjandet i Södra Roslagen. Några titlar på cirklarna: Odling på balkong och fönsterbräda, Kryddor i kruka, Inred din balkong. Jag har också framställt ett antal föredrag,  varit ledare för studiecirklar och kurser i olika bostadsrätts-, trädgårds- och odlarföreningar m.m. 
Exempel:

Lättskött trädgård
Trädgård på äldre dagar
Balkonginspiration
JAS-beskärning
Den ekologiska trädgården
Komposten – grunden för en lyckad trädgård
Kryddor till nytta och nöje
Tomatföredrag
Chilipepparföredrag
Laga något gott av skörden

Privat är det också mycket trädgård, något som de som läser min blogg redan insett. Jag värnar speciellt det ekologiskt odlade och ätbara i trädgården, är frälst i fenomenet ’Potager’ – den vackra köksträdgården. Lagar mat gör jag gärna och då helst efter säsong och allra helst det jag odlat själv. Jag är styrelseledamot i Trädgårdssällskapet Kungsängsliljan och Chiliodlarna.

Om du vill ha besök av mig i din trädgård för att komma igång och få en idéinjektion, en planering av din trädgård eller en helt genomarbetad ritning, hjälp med trädgårdsstädning, beskärning eller annat som rör de gröna värdena i trädgården – tveka inte att ta kontakt. Välkomna!
info@miastradgard.se
073-655 41 24

Mias Trädgård innehar F-skattesedel och är momsregistrerat.