torsdag, januari 20, 2011

Drömmer om nytt växthus...

Sitter och surfar runt på växthussidor för att se vad som finns på marknaden i '15-kvadrat-klassen', dvs nya friggebodreglerna. Var inne på kommunkontoret före jul och pratade bygglov, men det var inte att tänka på i vårt område med den detaljplan som ligger nu i vart fall, så antingen måste jag hyra in mig någonstans, bygga max 15 kvadrat (och då riva det gamla växthuset) eller så kan jag ju sätta upp en (inte så snygg) polytunnel med större yta, för det är ju ett tält som går att flytta och då kommer jag undan bygglovsreglerna! :)

Nåja, det här fastnade jag för:

'The Tatton' från Westergården

Endast 338 400 med moms, frakt och montering!

Eller Fredrik VIII från Rexton.

De skriver inte ens ut några priser och då vågar man ju inte fråga!

Den här är altså mest realiserbar - polytunnel från Bredegården.
40 kvm för 16 250 med moms! Ger mest pang för pengarna! Hade gärna satsat på något av deras glasväxthus, som jag också tycker verkar mycket prisvärda, men det får bli om vi flyttar!

4 kommentarer:

billan sa...

Drömmar måste man ha, tyvärr går inte alla i uppfyllelse:(
Mitt lilla växthus på ca 10 kvadrat börjar kännas på tok för litet, räcker knappt till "chilesarna". Plats på tomten har jag och jag tror inte det blir något problem med bygglov...nästa sommar hoppas jag på ett nytt stort glashus:)

Anita sa...

Ja så kan det vara med drömmar. Själv drömmer jag om ett växthus men kommer aldrig att få något om vi inte flyttar till ett hus med stor tomt. Men, jag är glad över mitt uterum som får agera växthus. Vi får väl se då hur det går med dina planer, om det blir en polytunnel.

TYRA sa...

Hejsan Mia, kolla in de här:

http://solexx.com/greenhouses.html

Jag drömmer om ett sådant här!

och

Four Season Harvests

;-) de är inte vackra, men visst hade det varit kul!

Mia sa...

Tack för era kommentarer! Jaa, mitt nuvarnande är på 8,3 kvm, så jag vet ju att det är för trångt! Hade från början tänkt mig sådär en 100 kvm till! ;) Neej, det är tufft med drömmar ibland! :) De där ser väldigt robusta ut, Tyra! Skulle nog inte klassas som flyttbart tält, är jag rädd för, men några av de andra verkar vara det! De är säkert energieffektiva att värma upp på vintern! Ska kolla vidare! Jag tror jag drömmer vidare om ditt växthus så länge, Tyra!