måndag, januari 31, 2011

Nu ska jag INTE så fler chilepepparsorter i år!

Det får räcka (men jag kanske ska hålla fingrarna i kors), nu har de allra senaste (ett gäng rätt snabbgroende Capsicum annuum-sorter och några extrasådder) kommit ner i jorden i stora värmekuvösen i gott sällskap av några lika värmeälskande bifftomater, som behöver lite längre tid på sig! Det var alla januarisådder hos mig i år - puh! Imorgon fortsätter operation frölådestädning så det blir någon ordning någon gång! Har hittat gamla diskettlådor m.m. (tack, Anette för tipset!) som jag håller på att sortera i, återkommer om det!
Vad har jag sått idag då? Jo, Capsicum annuum: Anaheim, Arizona, Chilaca (Pasilla), Guindilla Roja Larga de Cayenne, Goats Weed, Jalapeño, Monkeyface, Natal, Padron, Peter Pepper Yellow, Peter Pepper Red, Rio, Sweet Orange Baby, Thai Red, Topboy, Variegata. C. baccatum: Aji Bolivian, Omnicolor, Peru Orange, och en ny omgång Hot Lemon samt en C. pubescens, för att jag fick panik att jag inte skulle ha någon i år: Brun Rocoto.
Tomater: Mamma Mia (för namnets skull!), Reisetomate (som växer i stora klyftor och är perfekt i matsäck), Super Roma, en härligt köttig tomat till fantastiska pastasåser och sist men inte minst Marvel Stripes (som innehar mitt rekord i tomatstorlek - 1.476 g från 2006) bild finns i mitt webalbum på Allt om Trädgårds webplats.

11 kommentarer:

blomkronan sa...

Hej Mia, har du en bluggbox/såbrätte i värmekuvösen? ser ut som du har en massa "celler" där i. Min kuvös är så liten så jag funderar på att köpa en större, om det finns med seller vore det kul att veta var du köpt den.
Alla mina har inte grott så det ska bli till att så nya frön i veckan ;)
// Mari

Mia sa...

Hej, ja jag har sågat till ett gammalt pluggbrätte i frigolit, som man får violer och penseer i plantskolorna i, så att den passar precis till bottenlådan!

Anonym sa...

Du orkar bara sitta till fredag med fingrar ben å armar i kors sen är det kört HA HA

Mia sa...

Hjälp, underar om det kommer något med posten på fredag? Något som jag egentligen inte alls behöver, men som jag är väldigt svag för? Som fler frön? Eller vad säger 'anonym' om det? :):):) Mia

Anonym sa...

Du har ju "bara" sått 20-30 sorter
men visst orkar du dubbla det antalet vi hörs på fredag

TYRA sa...

Härligt!

Vet du du tog orden ur munnen på mig. Jag har precis avklarat årets Chili sådd och det blev 30 sorter ungefär, åt pepparn' för mycket som vanligt. Men det brukar ordna sig, man får dela med sig ;-)
Tack så mycket för dina fröer, de kom med posten igår och nu är de alla i jorden.

Ha det gott, kram Tyra

billan sa...

När jag läser kommentarerna så har jag en känsla av att du kommer bryta ditt löfte redan på fredag:)
Nu börjar snart mitt stora problem...hur många plantor jag ska spara av varje sort. Jag måste ju ha så att jag kan ge bort några och några backup plantor måste jag ha osv.....alltid lika svårt!
Nu ska jag kolla dit webalbum...

Mia sa...

Hmm, jaa, jag har bara sått 39 sorters chilepeppar och några tomater o lite annat, men det är ju till mässan! Vojne, vojne, hur ska det gå?

Mia sa...

Skönt att fröerna kom fram, Tyra! Jaa, det går ju alltid att dela med sig ,som tur är! Nu måste jag så mina kronärtskockor med! Och kardon, och pelargoner, och hjälmbönor och Törnrosas Kjortel och.....

Mia sa...

Jaa, billan, alltid lika svårt! Du har nog tyvärr helt rätt om fredag, är jag rädd! ;)

Anonym sa...

Hej! Jag köpte en Guindilla chiliplanta i somras. Ja undrar om du vet om det bara blir gröna frukter på den eller om dom ska bli röda?
Vid vilken temperatur bör man ställa in dom och hur ska man förvara dom sedan?

M v h Maj