onsdag, januari 19, 2011

Inspirerad av Eva Rönnblom!

Igår kväll var jag och lyssnade på ett otroligt inspirerande föredrag som Eva Rönnblom höll på Trädgårdssällskapet Kungsängsliljan!

Det var länge sedan jag var på ett så medryckande föredrag och det väckte all min lust att odla exotiska växter till liv igen! Hurra - vi går mot ljusare tider! (Ledsen för bildkvalitén, hade bara mobilen med mig!)

Den här boken har jag letat efter i flera år och jag fick köpa den av Eva för det facila priset 75:- med dedikation! Underbart! Jag läste ut hela boken innan jag kunde somna! :)

Med mig hem hade jag också diverse frön - från vänster: Thamarindus indica - tamarind, Raphia australis - raffiapalm och Citrus hystix - kaffirlime - nu ligger de i blöt inför sådd!


En gulfruktig kaffeplanta - visste ni att det fanns? Inte jag heller förrän igår och nu har jag en hemma i fönstret! :)

En stickling av äkta mandarin fick också följa med hem - oh, vad jag hoppas att den tar sig!


Fingerlime, denna otroligt exklusiva frukt, som kockar världen över höjt till skyarna (varför priset har stigit upp till 2500:-/kilo) och som har fruktkött som romkorn, nu har även jag en sådan, om än väldigt liten!

2 kommentarer:

Janne sa...

Fingerlime verkar ju jätteintressant. Fick du tag i frö eller planta direkt. Vet du var man kan få tag i det, för jag skulle vilja testa.

Mias Trädgård sa...

Hej, Janne! Ja, den verkar hur intressant som helst! Nej, jag köpte en planta av Eva direkt. Inte så himla lätt att hitta som frö, tror jag, ä'ven om de tillhör de sorter man kan fröså, vad jag förstod, men sticklingar ska ta sig lätt (om man nu hittar någon!)! Håll tummarna att min växer kopiöst så jag behöver klippa den så ska jag ta sticklingar! Det tar nog ett par år till frukt i vart fall! :) Mia