måndag, juli 25, 2011

I en air av nässelvatten

Har jag rensat och vattnat i (gamla) växthuset idag.

Här växer bifftomaten Country Taste sig allt större. Har dock inte tagit bort och lämnat bara en per klase, som man bör om de ska bli enorma, så de blir kanske lite mindre, ska göra det fortsättningsvis!

Här är nedersta klasen på Superroma - en förbättrad variant av pastatomaten Roma (köttig, perfekt till såser)! Som ni ser i bakgrunden börjar vissa blad visa tecken på näringsbrist förra veckan, så jag gjorde en sats nässelvatten.
Idag var det färdigt att använda. Med avsmak tog jag av locket, men tyckte inte det var sååå himla farligt, mest var jag orolig för att det möglat, men med lite skopning och omrörning såg det rätt normalt ut. Nu har både chilepepparplantorna och tomaterna och gurkorna fått sig en 10 %-ig lösning. Tidigare har tomaterna och gurkorna bara fått kogödslet de är planterade i och chilepepparplantorna har förutom det fått hönsgödsel och mineraler. Hoppas det hjälper till ytterligare mer blomvillighet och fruktsättning! :) Mia

2 kommentarer:

Kerstin Alvesson sa...

Nässelvatten borde jag fixa, det har jag tänkt flera år, men det blev inte i år, näste år kanske. Känner du igen det... nästa år kanske..... :)

Ha dte gott, Kerstin

Mias Trädgård sa...

Mmm, känner igen det alltför väl, men det går ju rätt fort att göra och i varje fall jag har väääldigt gott om nässlor! Kul att se dig igen - och här! Kram Mia