söndag, juli 24, 2011

Lite trött i rygg och armar...

Förstår att det här måste vara oerhört tråkigt att följa, men så här har jag det just nu! Idag lämnade vi växthuset gamla plats:
De senaste veckorna har ju mest bestått i att varje ledig stund (för hela familjen på 4 personer) hämta hem delar till växthuset - och det var väl väntat, men att det var så mycket, det trodde jag nog inte från början! 50 lecablock, fastcementerade i varandra och fastklämda i all gammal lerjord, i största, gamla dimensionen, á 50 kg blir 2,5 ton, sedan de tryckimpregnerade mullbänkarna, som vi tror väger runt 500 kg styck, blir 1,5 ton, därtill allt virke och gavlar till själva växthusstommen, drygt 1 ton i bara virke, all kanalplast med aluminiumprofiler - 0,5 ton, ett gäng säckar med lecakulor, isolerande cellplast (inte tungt alls, men skrymmande och smutsigt)! Därtill ett antal gamla, fina granitkantstenar, som vi inte orkat släpa med alla, bara ca 0,5 ton... Nu är ALLT hemma! Nu kan man äntligen få ägna sig åt återuppbyggnad igen (demolering i all ära, men jag gillar att skapa)! Hurra!
Återkommer kanske om kaoset på gräsmattan imorgon, efter jobbet...
Ha en skön kväll!

2 kommentarer:

Ruben sa...

Det låter som ett helt oöverstiglig arbetsmängd. Förstår om ni är ledbrutna! Skönt att ha allt hemma nu!

Bra jobbat!
/Ruben

Mias Trädgård sa...

Tack, Ruben! Jo, det är jätteskönt med allt hemma nu och jag är inte säker på att vi gjort det här om vi insett mängden jobb, för vi har ju annat att göra med, men nu är det bara det roliga kvar! :)