söndag, juli 31, 2011

Stenrik - känner jag mig idag! :)

Eller - vad säger ni - efter 7 ton makadam (11-16)! Då har jag själv kört och hämtat 3,5 ton bergkross innan dess - och det tar inte slut med det! Måste ha stenmjöl till grundbygget desssutom! Sedan har vi så alla dessa lecablock! Inte sten iofs, men tunga!
Det här är helgen så långt! Jordhögen ni ser i mitten ska vara kvar, men ska skottas i mullbänkarna i och utanför växthuset så småningom. Tidigt i fredags morse hade jag hjälp av äldste sonen att lasta av släpets last på lecablock modell Ä - (TACK!) och byggt en sorts ram till ny kompost - precis bredvid det nya växthuset, av de överblivna lecablocken, som jag velat ha sedan jag gick trädgårdsmästarutbildningen på Säbyholm - tänk att bara kunna välta skottkärror fulla med kompostmaterial här, utan att behöva skyffla på höjden - men den ska gjutas och vägas av med och den måste riktas upp! Dessutom harjag skyfflat under helgen varje ledig stund jag orkat på... Börjar krokna lite grann i värmeböljan... Men - det löser sig - det kommer en vinter! :) Nu har jag i vart fall fått drygt 3 ton på plats! :)
Ja, så här eländigt ser det ut på vår 'gräsmatta' just nu! :) Mia

4 kommentarer:

Ruben sa...

Oj, oj, sju ton, det kommer att kännas i rygg och annorstädes det!!! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Mias Trädgård sa...

Mhm, tur man har en stark och bra rygg! Har varit och köpt ett armbågsskydd dock... Lite för mycket jobb med höger arm...

Catrin sa...

Härda ut. Belöningen kommer.

Mias Trädgård sa...

:):):) Tack, Catrin! Jo, den gör väl det! :) Mia