Vilka då - jo alla mina VITA HABANERO förståss! Idag har jag äntligen tillräckligt med mogna frukter (frön köpte jag från från Örtagårdens plantskola
http://www.ortagarden.com/) för att kunna torka och göra dels vitt habaneropulver och dels vitt habanerosalt (ett tips jag fick av Örtagårdens ägare Rune Brand på Svenska Chilepeppar Föreningens
http://www.chilepeppar.com/ årsmöte i februari). Återkommer om resultatet - kan det bli annat än bra? Frukterna är rätt så små för att vara Capsicum chinense - bara runt 2 cm långa, men riktigt heta och mognar från grönt till att få lila nackar till helt elfenbensvitt, troligen blir de väl helt röda innan de är helt mogna med, men det har jag inte ork att vänta på just nu och jag vill ju ha VITT chilepepparpulver och -salt! Men ska man spara frön, så är det nog bättre att vänta lite!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar