Äntligen! Ja, inte att frosten kom, den kan få dröja en månad eller två, men att Het Höst 2010 startar idag i det Gamla Orangeriet i Bergianska Botaniska Trädgården - det har vi väntat på och jobbat med ganska länge, faktsikt ända sedan 2008 blev jag påmind om idag under pressvisningen! Här är det Philippe Plöninge (som var med om att sätta upp den första utställningen 1999), som invigningstalar.
Bergianska Botaniska Trädgården har tillsammans med några av våra medlemmar från Svenska Chilepepparföreningen drivit upp ett hundratal sorters plantor från en mängd olika chilepeppararter, här är några skönheter från Capsicum chinense, havannapeppar.
Föreningen kommer under utställningen, som pågår mellan den 1-17 oktober att finnas på plats med rådgivning, inspiration och försäljning av heta produkter, frukter och plantor.
Under utställningen kommer SCF att sälja en provsmakningstallrik och idag fick de inbjudna smaka på en liten del av den tallriken (den som serveras under utställningen sedan är större och visar på variationen i de olika chilepeppararterna i både styrka och smak) - Pimiento de Piquillo (Capsicum annuum) överst, sedan (medsols) knäcke med västerbottenost och Hot Lemon (Capsicum chinense), därefter Bhut Jolokia-kola (världens hetaste chilepeppar med över hisnande 1 000 000 scovillegrader - men det var bara liiite i kolan, jag lovar). Till detta serverades till mångas förvåning mjölk, då kaseinet i mjölk är bra på att släcka hettan, vilket några fick göra rejält! :)
Här minglar folk upprymda efter det att endorfinerna rusat i höjden efter intaget av capsicainet.
Några av montrarna med chilepepparprodukter.
Hoppas att vi ses på Het Höst 2010 på Bergianska!
Bergianska Botaniska Trädgården har tillsammans med några av våra medlemmar från Svenska Chilepepparföreningen drivit upp ett hundratal sorters plantor från en mängd olika chilepeppararter, här är några skönheter från Capsicum chinense, havannapeppar.
Föreningen kommer under utställningen, som pågår mellan den 1-17 oktober att finnas på plats med rådgivning, inspiration och försäljning av heta produkter, frukter och plantor.
Under utställningen kommer SCF att sälja en provsmakningstallrik och idag fick de inbjudna smaka på en liten del av den tallriken (den som serveras under utställningen sedan är större och visar på variationen i de olika chilepeppararterna i både styrka och smak) - Pimiento de Piquillo (Capsicum annuum) överst, sedan (medsols) knäcke med västerbottenost och Hot Lemon (Capsicum chinense), därefter Bhut Jolokia-kola (världens hetaste chilepeppar med över hisnande 1 000 000 scovillegrader - men det var bara liiite i kolan, jag lovar). Till detta serverades till mångas förvåning mjölk, då kaseinet i mjölk är bra på att släcka hettan, vilket några fick göra rejält! :)
Här minglar folk upprymda efter det att endorfinerna rusat i höjden efter intaget av capsicainet.
Några av montrarna med chilepepparprodukter.
Hoppas att vi ses på Het Höst 2010 på Bergianska!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar