Idag är det skördemåndag igen hos Daphnés Dandelions! Titta in där för fler bidrag! :)
Today it´s Harvest Monday at Daphnés Dandelions! Please go there for more contributions! :)
Hot Lemon (C. baccatum) 380 g, Aji Norteno (C. baccatum) 205 g, Paper Lantern (C. chinense) 320 g,
Aji Verde (C. baccatum) 210 g, 7 Pot Red (C. chinense) 110 g, Prairie Fire (C. annuum) 60 g, Basket of Fire (C. annuum) 75 g och/and Jalapeño Summer Heat (C. annuum) 30 g...
I helgen har jag skördat det sista från växthuset innan jag stängde av värmen, jag har iofs kvar några plantor i bäddarna som ser fina ut, så oim vädret fortsätter och vara så här milt kan det kanske bli en liten skörd till? Jag skördade även totalt 20 g av Capsicum chacoense och Capsicum praetermisum, men tog inget kort på det lilla. Jag fick i vart fall ihop 1 410 g chilepeppar, inte så illa för en novemberskörd...
This weekend I harvested the last from the greenhouse before I shut the heater of, there is still some plants in the beds though, so if the weather continues to be this mild, who knows, it might be another one? I also harvestet a total of 20 g of Capsicum chacoense and Capsicum praetermisum, but didn´t bother to take a picture of them. At least I got 1 410 g of chilies, wich I think is really OK for a November Harvest up here...
Black (Sweet) Cherry 300 g, Jaunne Flammé Biff 110 g, Costoluto Genovese 460 g, Mini Roma 10 g. Aubergine 'Fairytale' 16 g.
Det här är alla tomater som var OK. 880 g totalt. Sedan kom den enda (!) auberginen på 16 g med också! Inte särskild god utdelning på 3 stora plantor!!! Vet inte om det var den kalla sommaren, men jag kommer inte att ta upp så stor plats åt så liten skörd någon mer gång! :) Kanske får det bli någon enstaka planta i hink nästa år. Nää, nu ska jag laga till något hett till kvällsmat! Ha en härlig vecka! :) Mia
This is all the OK tomatoes that was left. 880 g in total. And at last I got my only (!) aubergine at 16 g, not much for 3 big plants!!! I don´t know if it was due to the cold summer up here, but I really will not take up that kind of place in the greenhouse for such a poor harvest any more. :) Maybe just 1 plant in a bucket. Well, now I´m going to make something hot for dinner tonight! Have a nice week! :) Mia
14 kommentarer:
Kul mil med skörd i november och det är säkert så att det har med den dåliga sommare att göra att skörden blev tunn ! Men nästa år blir det grymt bra väder......hoppas jag :)
Very impressive! When do you restart the greenhouse?
Så fina chilisar! Mmm, det vill jag ha många fler av nästa år.
Vad härligt med grönsaker i november :-) Mitt växthus är rensat på allt utom persiljan.
Tack, Veronica! Jag hoppas att du har rätt! Vore på tiden! Ha det fint! :) Mia
Thanks, Lisa and Robb! It depends on the weather, or rather the temperature in the spring (I start with a heater then), but usually it is in the 2nd-3rd week in march, sometimes in april, if it´s really cold, but I sow a lot of things inside first (from beginnning of jauary onwards...) Have a good week! :) Mia
Tack, Bettina! Det är klart att du ska ha en massa chilepepparsorter nästa år! Ha det fint i veckan! :) Mia
Tack, Lantloppan! Oh, vad smart att du har persilja i växthuset! Brukar övervintra ute i kallbänk bara! Ha det gott! :) Mia
Härligt att du kan samla skatter fortfarande! (:D
Ha en fin vecka!
Blomkärringen
Tack, blomkärringen! Jaa, men nu blir det nog inte så mycket mer, fast jag har en del inne vid skrivbordet, som jag väntar på mognad på! Ha det gott! :) Mia
Häftigt att kunna skörda direkt ur växthuset i november.
Stor skörd har du dessutom fått, grattis till det.
Ha det bäst!
Tack, Helén! Jo, för att vara november är det en helt OK skörd! Ha det gott! :) Mia
Misstänker att du också tagit semester nu ;-) Ha en fin andra adventshelg ! Lisa/Lisas trädgård
Tack, Lisa! Tyvärr ingen semsester än, men en hel del jobb, som gjort att jag inte hunnit med! Vi ses! :) Mia
Skicka en kommentar