Padron - Capsicum annuum
Den här sortklenoden från Spanien ger mycket milda – lite hetare frukter (om man har tur och får rätt frukt, då några chilepepparfrukter är heta och andra inte)! Ungefär var tionde är rätt så stark medan de andra är lite svagare. Traditionellt plockas dessa ljusgröna (blir röda när de mognar), steks i olivolja och kryddas med havssalt och serveras till en kall spansk öl - kallas då Pimientos Padrones. Jag tycker personligen att de är godare när de är helt mogna, röda och lite hetare, så jag väntar lite till!
Och här är den vita Capsicum annuum-blomman på Padron.
6 kommentarer:
Jag är imponerad av din kunskap om chili och tomater.
Ha det gott, Kerstin
Hmm, jo, lite har man väl snappat upp på trädgårdsmästarutbildningen och genom trial and error i egna odlingen! :)
spännande! får nog börja odla lite chili!
Klart du ska odla Chilepeppar, Blomkärringen! :) Mia
Padron är underbara. Jag föredrar dem dock gröna. Åt igår, men helsike vad het en var. Nästan alla var milda så jag blev smått chockad när en hade "habanerohetta". Känner av den än idag....pust.
Vad är det vita på jorden?
Patrik - ja, ibland har man tur och får en lite starkare! Då räcker ju endorfinkicken så mycket längre! :) Vaddå vitt på jorden? Menar du bakom plantan - det är vår vitrappade yttervägg i så fall! Håller på att flytta ut alla annuum-plantor till altanen för att glesa och ge alla mer sol! :) Mia
Skicka en kommentar