Har inte haft någon tid över till större skörd idag - men jag var snabbt ute med ficklampan i växthuset och kunde konstatera att ½ av mina Yellow Bumpy Habanero (Capsicum chinense) kunde plockas, så det får väl bli någon form av Hot Sauce på dem imorgon! Titta gärna in hos Daphne på Daphnes Dandelions för fler skördemåndags-bidrag!
Haven´t had any time left for major crop today - but I was out with the flashlight in the greenhouse quite quickly and found that half of my Yellow Bumpy Habanero (Capsicum chinense) were ripe, so I picked them, so it may well be some kind of Hot Sauce on them tomorrow. Please pop by Daphne at Daphnes Dandelions for more contributions on the theme!
Det är en sort som har en väldigt speciell form, vissa fröfirmor säljer den under fel/alternativa namn, den mognar rätt tidigt för att vara en habanero (ca 95 dagar från slutplantering), är mellanstark, och har en underbart fruktig underton av både citron, stjärnfrukt och kaktusfikon - ljuvlig i inläggningar och marinader!
Ha en fortsatt trevlig kväll! :) Mia
This is a variety of habanero that has a very special form, some of the seedcompanys sell it in other names, it ripens quite early to be a habanero (approximately 95 days from the end of planting), is average in strength, and has a wonderfully fruity undertones of both lemon, star fruit and prickly pears - it´s just delicious in pickles and marinades!
Have a nice evening! :) Mia
12 kommentarer:
En tidig habanero hade ju inte varit fel. Mina är väääldigt gröna.
Annars är jag helt förälskad i mina Sarit Gat, lagom starka för en fegis ;) Har du bra recept på mjölksyrade saker tar jag tacksamt emot. Jag behöver variera kålen ;) Och jag har ett 5-liters och tre 10-liters kvar om du vill ha. Men isåfall måste vi hitta nån som kan ta det till Stockholm. Frakt kommer inte på fråga.
Du, fröer kan vi ju alltid greja - det vet du - men frakt??? 5-liters hade ju varit underbart! Undrar om man skulle dra ner till skåne på ungarnas höstlov? Då borde allt beskärningsjobb vara klart häruppe! Hmmm.... Ska kolla mina recept imorgon måste ändå fixa något med mina egna chilepepparfrukter - hör av mig!!! Kram! Mia
Mmm, det lät gott får kolla efter till nästa år! Tack cör tipset!
Japp, den är fantastiskt trevlig! Rekommenderas! :) Mia
nej men vilka fina små habanero. // Anna
Tack, Anna! Ja, de är gulliga! ;) Mia
Du, hur gör man chilisalt med färsk chili? Skär tunnt eller mixar? Tänkte testa med mina Sarit Gat också.
Och nu har jag bara två 10-literskrus kvar, de andra är sålda.
Anette - det går bra att bara dela frukterna och sedan lägga dem i saltet (ta ur frön och fruktfästen om du inte vill ha så starkt), men visst går det att hacka med! Jag tror att 10 liter blir för stort för mig, tyvärr, måste få in den i kylen med! :) Mia
Saltet drar åt sig smaken bara då?
Låter lite som insaltad chili ;)
Härligt med växthuset!!! Och vad härliga de är dina Yellow Bumpy. En sort som jag också kan intyga är jättegod!
Tack, Patrik! Japp, de är underbara! :)
Anette - ja, så har jag förstått det, de liksom torkar i saltet och smaken blir mer intensiv! Har ju inte hunnit smaka på mina än! :)
Skicka en kommentar