fredag, april 12, 2013

Blommig fredag - lycka!

Förlåt, det blir ett lite annorlunda inlägg av mig idag! Idag är jag nämligen lite tvehågsen till att tala om lycka, för idag har jag varit på begravning av en trädgårdsvän, Fredrik Hjortzberg-Nordlund, som lämnat oss i Kungsängsliljan efter en tids sjukdom. Lycklig är jag likafullt ändå efter att ha varit med på både begravningen i den nästan helt fullsatta kyrkan och minnesstunden och hört så mycket vackert om en människa som jag såg upp till och som betydde väldigt mycket för hela sin omgivning! För han var väldigt omtyckt! För mig själv och mitt trädgårdsintresse betydde han mycket med sin kloka ord och skojfriska upptåg i föreningen, långt innan jag blev trädgårdsmästare, när jag gick med i den nybildade föreningen och sedan, när jag långt senare, blev invald i styrelsen. Alla tal och minnesord från släkt, vänner och trädgårdsföreningar, inte minst från Riksförbundet Svensk Trädgårds styrelse, där han själv satt med i många år, värmde och stärkte de intryck jag fått av honom. Vi saknar honom alla och tänker på hans fantastiska Margareta (stor kram!), barn och barnbarn, samt övrig familj, släkt och vänner! Tack för en fantastisk begravningsgudstjänst!
Årets Pelargon 2013: Pelargon 'Velvet Red', Pelargonium x hortorum Tango-serien 'Velvet Red'
För att det inte ska bli alltför dystert skickar jag med en mässbild från årets pelargon - Pelargon x hortorum Tangoserien 'Velvet Red', som jag var väldigt lycklig över att få med mig ett exemplar hem av i presspåsen igår! Stort tack till mässan för det! Imorgon är det mässdag igen och jag finns i Chilepepparföreningens monter A43:02 - kom gärna och säg hej! Har inte hunnit redigera bilderna från igår och nu ska jag packa plantor till imorgon, får se om jag hinner mer imorgon kväll! Ha en trevlig helg - och ta vara på varandra! 
:) Mia

6 kommentarer:

Pilgrim sa...

Tänk vilken lycka att du har haft möjligheten att lära känna en så fin människa. Begravningar är märkliga. Man sörjer det som längre inte finns men minns allt det vackra som en gång var. En helt annan typ av lycka.
Kram Hélena

Lisa sa...

Ledsamt när vänner man håller av går bort, men det är fint när man har lyckliga minnen kvar. Jag tänker på det ibland, vad ofta de dyker upp i tanken, de som man haft gemensamma intressen med men som nu är borta. Hoppas du har det fint på mässan. Go helg
Lisa/Lisas trädgård

Villrose sa...

En vemodig lykke, kan man si,
En annen blogger her var opptatt av at mye lykke sitter i god minner!

M/S Design sa...

Det förklarar varför jag inte såg dej där på mässan!
Stämmer in med Helena!
Alltid jobbigt att ta farväl.
Kram
Mariana

Meta sa...

Det måste trotts allt vara en lycka att fått lära så mycket av denne man.
Ha en fin helg
Kram Meta

Mias Trädgård sa...

Tack, gulliga Hélena, Lisa, Villrose, Mariana och Meta för att ni orkade kommentera mitt något dystra inlägg! Självklart är jag väldigt lycklig att jag lärde känna denna människa! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia
PS. - Mariana - det var kul att träffas idag! DS!