söndag, augusti 28, 2011

Wij Trädgårdar - elevträdgårdarna

Otolig tur med vädret hade vi i Ockelbo i går! strålande sol och 27 + grader i skuggan! De fina elevträdgårdarna visade upp sig från sin bästa sida. En del var svårt att fånga i solskenet, som egengjorda spindelnät av fiskelina, men det var så kul att se!
Så här skriver Wij själva om trädgårdarna:
På Wij Trädgårdar utbildar Högskolan i Gävle en ny slags trädgårdsmästare med inriktning på hälsa och design. Det är många som söker den tvååriga yrkesinriktade utbildningen. Och alla som blir antagna kommer till Wij Trädgårdar och Ockelbo. Här bedrivs utbildningen.

De blivande trädgårdsmästarna sätter sin prägel på Wij Trädgårdar på många sätt och på flera platser. Tydligast märks de i sina egna trädgårdar, i förlängningen av herrgårdsparken och granne med köksträdgården. Här anlägger en ny kull studenter varje år egna ”lotter” med olika tema och material.
Själv tyckte jag detta var alldeles extra, då jag gått på en liknande utbildning till trädgårdsmästare på Säbyholm. :)
 Här kommer fler fina bilder från olika trädgårdar som de blivande trädgårdsmästarna gestaltat (och jag har lagt upp bilderna helt utan någon innebörd i ordningen - alla var verklligen jättefina!):
Jaa, det är bara att önska de blivande kollegorna lycka till med världens bästa yrkesval! :) Mia

Inga kommentarer: